Sitemizin hiçbir kişi, kurum yada kuruluş ile bağlantısı bulunmamaktadır. Bağımsız olarak sosyal etkileşim kurabileceğiniz yurtdışı kültür etkinliklerini tartıştığımız forum sitesidir.

Cildiniz Tahriş Olmasın İsterken Toksik Kimyasallara Maruz Kalmanıza niye Olan Jelli Tıraş Bıçaklarına Dikkat

Leila

Global Mod
Global Mod
Tıraş bıçaklarında bulunan jel barları kayganlaştırıcı özelliği ile cildinize ziyan vermenizin önüne geçiyor. Lakin son vakit içinderda yara ve tahrişten kaçarken kansere yakalanmamanız için uzmanlar uyarıyor.


Kaynak: https://livelovefruit.com/dangers-raz…

Kadınlar içinde yaygın kullanılan jel barlı tıraş bıçaklarının içeriğini biliyor musunuz?


Ne yazık ki bu usul mamüllerin kutusunda içeriğe dair detay nazaranmeyebilirsiniz. Kimsenin aklına gelmese de bıçaklarda kullanılan jel yüzeylerin insan sıhhatini olumsuz etkilediği aktarılıyor.


Tıraş bıçaklarındaki kayganlaştırıcı yüzey toksik bir kimyasal depo olarak tanımlanıyor.


Araştırmalara nazaran içerisinde polietilen glikol, etilen oksit, solvent, aluminyum tuzları ve titanyum dioksit üzere kimyasallar barındıran bu yüzey alerji ve kanser riskini arttırıyor.


Örneğin koltuk altınızı tıraş ederken lenf düğümlerinizin sıhhatini tehdit ediyor olabilirsiniz.


Tıraş bıçaklarındaki nem bandı, yüksek konsantrasyonda lenf düğümlerinin bulunduğu koltuk altındaki hassas doku ile direkt temas ettiği için uzmanlar bunun kanserojen olabileceğini argüman ediyor.


Bıçağı sürdüğünüz bölgeden kana karışıyorlar.


Özellikle koltuk altındaki lenf sistemini kullanarak kana karışan kimyasallar sıcak suyun gözeneklerinizi açması ve dışarıdaki parçacıkların kan dolaşımınıza daha süratli girmesine müsaade vermesi ile daha da tehlikeli hale geliyor.


Siz tahriş olmaktan kaçıyorsunuz lakin daha fazlaca kızarma ve alerjik tepki gösteriyor olabilirsiniz.


Jel tıraş bıçakları ile ilgili bir öbür müşahede de kullanıcılardan geliyor. Birçoğu olağan tıraş bıçaklarına bakılırsa jel yüzeylileri kullandıklarında kızarma, yanma ve kaşınma yaptığını belirtiyor. Uzmanlar bunun ağır kimyasallar kararı yaşandığını söylüyor.

Okumaya devam et...
 
Üst