Sitemizin hiçbir kişi, kurum yada kuruluş ile bağlantısı bulunmamaktadır. Bağımsız olarak sosyal etkileşim kurabileceğiniz yurtdışı kültür etkinliklerini tartıştığımız forum sitesidir.

Çin’de Covid-19 salgınının başladığı günden beri en yüksek hadise sayısına ulaşıldı

Leila

Global Mod
Global Mod
Çin’de tespit edilen günlük Covid-19 hadiselerinin sayısı, salgının başladığı 2020 yılının birinci aylarından bu yana en yüksek düzeye yükseldi.

Çin Ulusal Sıhhat Komitesi, dün Çin anakiçinde 3 bin 122 yeni Covid-19 olayı tespit edildiğini deklare etti. Semptom gösteren hasta sayısı evvelki güne nazaran 3 kattan fazla artarak bin 807’ye çıkarken, semptom göstermeyen olayların sayısı ise bin 315 olarak kayda geçti.

Yeni olayların görüldüğü bölgeler içinde başı ülkenin kuzeydoğusundaki Jilin eyaleti çekerken, eyaletin merkezi Çangçun olmak üzere farklı kentlerde tüm sakinlere nükleik asit testi yapıldığı açıklandı. Jilin eyaletinde, salgının son dalgasında 3 bin 500’ün üzerinde hadise tespit edildi.

SEBEBİ OMICRON VARYANTI

Eyalet yetkilileri, hadise sayısının artmasının Omicron mutasyonunun süratle bulaşmasından kaynaklandığını deklare etti. Bunun yanında, Ulusal Sıhhat Komitesi Şubat 2020’den bu yana görülen en yüksek hadise sayılarının akabinde süratli antijen testlerinin kullanmasına da onay verildiğini belirtti.

Çin’in finans merkezi Şanghay kentinde de yeni hadiseler niçiniyle önlemler sıkılaştırıldı. Kent sakinlerinden gerekli olmadıkça seyahat etmemeleri istenirken, seyahat edecek şahıslara de son 48 saate ilişkin nükleik asit testinin kararınu gösterme kaidesi geldi.

Çin’de salgınla gayret çalışmalarının uyumunu yürüten Başbakan Yardımcısı Sun Chunlan, Omicron’un yayılmasına karşı ülkenin ‘dinamik sıfır olay stratejisi’nin ciddiyetle uygulanması daveti yaptı. Sun, olayların daha erken tespit edilmesini sağlamak için halkın süratli antijen testleri uygulamasının kıymet taşıdığının da altını çizdi.

Okumaya devam et...
 
Üst