Sitemizin hiçbir kişi, kurum yada kuruluş ile bağlantısı bulunmamaktadır. Bağımsız olarak sosyal etkileşim kurabileceğiniz yurtdışı kültür etkinliklerini tartıştığımız forum sitesidir.

Çin’de, yeni Covid-19 aşısına acil kullanım onayı verildi

Leila

Global Mod
Global Mod
Çin, Livzon Pharmacuetical Küme tarafınca geliştiren, yeni yerli üretim Covid-19 aşısının acil kullanmasına müsaade verdi.

Ulusal basındaki haberlere göre, protein bazlı aşının hatırlatma dozu olarak uygulanmasına onay verildi.

Bu, Çin’de kamuya ilişkin Sinopharm ve Sinovac şirketleri tarafınca geliştirilen inaktif Covid-19 aşıları ile bir arada bugüne dek acil kullanmasına onay verilen 8. yerli aşı oldu.

OMICRON’A KARŞI YÜZDE 47 ETKİLİ

Aşının, sonuçları “Emerging Microbes & Infections” mecmuasında yayımlanan klinik denemelerinde, hastalık riskini yüzde 47,8 azalttığı bildirilmişti. 10 bin kişi üzerinde yapılan denemelerde aşının Omicron varyantına karşı ise yüzde 47 aktiflik sağladığı tespit edilmişti.

Livzon, temmuzda yaptığı açıklamada, aşının hatırlatma dozu olarak uygulandığında bilhassa yaşlı nüfus kümesinde başarılı olduğunun gözlendiğini kaydetmişti.

Ulusal Sıhhat Kurulunun temmuz datalarına göre, Çin’de 80 yaş üzeri yaklaşık 35 milyonluk nüfusun yüzde 62’si çabucak hemen hatırlatma dozunu yaptırmış değil.

Yaşlı nüfusta aşılanma oranının istenilen düzeyde olmaması, virüsün yayılmasıyla ölümlerin artabileceği tasasına yol açıyor.

Yurt haricinde geliştirilen Covid-19 aşılarının hiç birinin Çin ana kiçinde kullanmasına çabucak hemen müsaade verilmiş değil.

“SIFIR VAKA” POLİTİKASI

Çin’de olay sayısı öteki ülkelere kıyasla az bulunmasına karşın, Pekin, virüsün yayılmasını önlemeye yönelik “sıfır vaka” stratejini ısrarlı biçimde uygulamaya devam ediyor.

Strateji, karantina, seyahat kısıtlamaları, toplu testler, imalat, ticaret ve hizmetler dalındaki işletmelerin faaliyetlerinin kısıtlanması üzere katı ve geniş ölçekli önlemleri gerektiriyor.
Salgın tedbire ve denetim önlemleri, hayatın olağan akışına müdahalenin yanında ekonomik maliyeti açısından da tartışmalara yol açıyor.

Omicron varyantının bulaşıcılığı yüksek BA.4 ve BA.5 alt varyantlarının yayılmasıyla son haftalarda artan olay sayısı, bu hafta ortasında toplam nüfusları 40 milyona yaklaşan, Siçuan eyaletinin Çıngdu, Guangdong eyaletinin Şıncın ve Liaoning eyaletinin Dalian kentlerinde kapanma ve öbür karantina önlemlerini bir daha gündeme getirmişti. AA

Okumaya devam et...
 
Üst