Sitemizin hiçbir kişi, kurum yada kuruluş ile bağlantısı bulunmamaktadır. Bağımsız olarak sosyal etkileşim kurabileceğiniz yurtdışı kültür etkinliklerini tartıştığımız forum sitesidir.

Civan Canova kimdir, nereli ve kaç yaşında? Civan Canova niye öldü?

Beykozlu

New member
Ünlü oyuncu Civan Canova 67 yaşında hayatını kaybetti.Oyuncu Civan Canova geçtiğimiz haftalarda toplumsal medyadan yaptığı açıklamada akciğerinde kitle tespit edildiğini açıklamıştı. 67 yaşındaki oyuncu Canova bugün hayatını kaybetti.

Civan Canova’nın ömrünü kaybetmesinin akabinde oyuncunun ömrü merak konusu oldu.yaşamını kaybeden usta oyuncu birfazlaca dizi ve sinema sinemasında rol almıştı.


Civan Canova Kimdir?

Ahmet Civan Canova 28 Haziran 1955 yılında Ankara’da dünyaya geldi.Küçük yaşta anne ve babası ayrılan ünlü oyuncu anneannesi tarafınca büyütülmüştür.Annesi babasından ayrıldıktan daha sonra Kartal Tibet ile evlendi.

İlkokul senelerında Ankara Radyosu’nda babasının direktörlük yaptığı Radyo Çocuk Saati’nde ufak rollerde yer aldı.Üvey babası Kartal Tibet Civan Canova’yı sinema setlerine götürerek oyunculuk ile tanıştırdı.

1974 yılında Ankara Devlet Konservatuvarı Tiyatro Kısmı’na kaydoldu.1977 yılında öğrenci olduğu devirde Şerif bakılırsan’in yönettiği Irmak isimli sinemada rol aldı.

Türk tiyatro, sinema ve dizi oyuncusu, oyun müellifi, senarist ve tiyatro direktörü olan Civan Canova 1979 yılında Devlet Tiyatrosu sanatkarı olarak biroldukca projede rol almıştır.

1990’lı senelerda yazmaya başladığı tiyatro oyunları ile biroldukça ödül almayı başardı.senelerca biroldukca dizi ve sinemada rol alan usta oyuncu 2006 yılında rol aldığı Meskene Dönüş sinemasındaki azapçı polis rolüyle Altın Portakal En Düzgün Yardımcı Erkek Oyuncu Ödülü’nü alma başarısı göstermiştir.

Biroldukça dizi ve sinema projesinde rol alan usta oyuncu son olarak Show TV’de ekranlara gelen Üç Kuruş isimli dizide rol almıştı.
 
Üst