Sitemizin hiçbir kişi, kurum yada kuruluş ile bağlantısı bulunmamaktadır. Bağımsız olarak sosyal etkileşim kurabileceğiniz yurtdışı kültür etkinliklerini tartıştığımız forum sitesidir.

Claudia Buch, ECB Denetleme Kurulu başkanlığı yarışında Margarita Delgado’yu yendi

Asi Kral

Global Mod
Global Mod
Avrupa Merkez Bankası (ECB) Yönetim Konseyi, bu Çarşamba günü Alman Claudia Buch’un kurumun Tek Bankacılık Denetleme Mekanizması başkanlığına aday gösterilmesini destekledi. Şimdiye kadar Bundersbank’ın başkan yardımcısı, pozisyona girme yarışında sonunda İspanyol aday Margarita Delgado’yu mağlup etti ve İtalyan Andrea Enria’nın yerini alacak.


Karar her şeye rağmen nihai değil. Buch’un Avrupa Parlamentosu Ekonomik ve Parasal İşler Komitesi huzuruna çıkması ve ardından genel kurul çoğunluğunun desteğini alması gerekiyor. Daha sonra Buch’un, 1 Ocak 2024’ten itibaren uzatılamaz beş yıllık bir süre için göreve gelmeden önce yirmi yedi Avrupa başkentinin desteğini alması gerekiyor.

Organ, büyük Avrupa kuruluşlarının önleyici denetiminden sorumludur ve ECB’nin para politikası alanından bağımsızdır. Başkanlığı, Avrupa başkentleri arasında dengeyi korumaya çalışmak için üye devletler arasında dağıtılan ve ‘en iyi işler’ olarak adlandırılan topluluk pozisyonlarından biridir.

Birinci Başkan Yardımcısı ve Ekonomik İşler Bakanı Nadia Calviño’nun aday olduğu Avrupa Yatırım Bankası’nın (EIB) başkanlığı da bu pozisyonlardan bir diğeri. Adaylığının bu hafta Santiago de Compostela’da yapılacak Avrupalı bakanlar toplantısında tartışılması bekleniyor. Dahası, Buch’un seçilmesi, Calviño’nun atanmasında Almanya’nın desteğini sağlamak amacıyla İspanya ile Almanya arasında bir fiş alışverişinin parçası olabilir.

Buch’un adaylığında ECB’deki Alman nüfuzu da önemli rol oynadı ve kurum başkanı Christine Lagarde tarafından da tercih edildi. Delgado ise Haziran ayında Avrupa Parlamentosu Ekonomik İşler Komitesi’nin oybirliğiyle desteğini aldı ve üst düzey yetkilisi İtalyan Irene Tinagli, bu pozisyon için ideal aday olduğunu savundu.

Bu hassas karar, ECB’nin faiz oranlarında yeni bir artışın (şu anda %4,25) açıklanabileceği para politikası toplantısından sadece bir gün önce geldi.
 
Üst