Sitemizin hiçbir kişi, kurum yada kuruluş ile bağlantısı bulunmamaktadır. Bağımsız olarak sosyal etkileşim kurabileceğiniz yurtdışı kültür etkinliklerini tartıştığımız forum sitesidir.

Çocuklar zayıf insanları daha keyifli olarak algılayabiliyor

Leila

Global Mod
Global Mod
Bir araştırma, beş yaşındaki çocukların, zayıf insanları, kilolu insanlardan daha memnun ve daha cazibeli olarak algıladığını ortaya koydu.

Polonya’daki Gdańsk Üniversitesi’nden araştırmacılar, okul öncesi erkek ve kız çocuklarına çeşitli beden tiplerine sahip bayan ve adamların fotoğraflarını gösterdiler ve onlardan en cazip ve en keyifli olanı derecelendirmelerini istediler.

Daily Mail’in haberine nazaran sonuçlar, hem erkek tıpkı vakitte bayan vücutları için çocukların obez şahısları en az alımlı ve en az memnun olarak değerlendirdiğini ortaya koydu.


ERKEKLER VE KIZLARIN ALGISI DA FARKLI

Ekip, BMC Pediatrics’te yayınlanan ve 680 çocuğu içeren araştırmaları için, “Şu anda medya, kusursuz bedenler için standartlar yaratıyor: bayanlar için ince, erkekler için kaslı.”

“Bu standartlar ondan sonrasında her iki cinsiyet tarafınca da daha çocukluklarında, geniş çapta anlaşılan memnunluğu belirleyen hasretler olarak içselleştirilir.”

“Ortalama yahut kas yapısına sahip çocuklar memnun, kibar, kuvvetli, pak ve tanınan olarak algılanır.”

“Aşırı kilolu çocuklar, en azından Batı dünyasında, maharetsiz, tembel, aptal ve aldatmaya daha yatkın olarak değerlendiriliyor” dedi.

Araştırmada ortaya çıkan dikkat cazip bir öbür sonuca göre, kızlar, zayıf ve olağan kilolu bireyleri benzeri biçimde memnun olarak değerlendirirken, erkekler en zayıf bayanları en keyifli olarak kıymetlendirdi.

Okumaya devam et...
 
Üst