Sitemizin hiçbir kişi, kurum yada kuruluş ile bağlantısı bulunmamaktadır. Bağımsız olarak sosyal etkileşim kurabileceğiniz yurtdışı kültür etkinliklerini tartıştığımız forum sitesidir.

Çocuklara Covid-19 uyarısı: Hastalık belirtisi yıllar daha sonra ortaya çıkıyor

Leila

Global Mod
Global Mod
Bilim insanları Covid-19 ile ilgili dikkat cazibeli bir bulguya erişti.

Dünya çapında 6 milyondan fazla insanın vefatına sebep olan ve Omicron varyantıyla tasa yaratmaya devam eden corona virüsü salgınıyla ilgili dikkat cazip bir araştırma ABD’de yapıldı…

ABD’de bulunan Case Western Reserve Tıp Fakültesi’nde bakılırsavli bilim insanları Pamela Davis, Curtis Garvin, corona virüsünün çocuklarda tip 1 diyabete sebep olabileceğini duyurdu.

Araştırmayı yürüten Pamela Davis, “Tip 1 diyabet bir otoimmün hastalığı olarak biliniyor. Bu da genelde vücudun bağışıklık sisteminin insülin üreten hücrelere saldırmasıyla meydana gelir ve bunun kararında da insülin üretimi durarak hastalık oluşur. Covid-19’un da otoimmün hastalığı olduğuna dair bulgular giderek artıyor” dedi.

“AİLELER DİKKAT ETMELİ”

JAMA Network Open’da yayınlanan araştırmada, 1 milyondan fazla genç hastanın dataları ve sıhhat durumlarının incelendiği açıklandı. 18 yaşından küçük hastaların sıhhat datalarını inceleyen bilim insanları Covid-19 ile tip 1 diyabet içinde irtibat kurulduğunu da aktardı. Bilim insanları, “Araştırmalar kararında Covid-19 bulaşan ergenlerde hastalandıktan 6 ay daha sonra tip 1 diyabet oluştuğu ortaya çıktı. Tip 1 diyabete yatkın olan aileler Covid-19 daha sonrasında çocuklarına dikkat etmeli ve sıhhat durumlarını denetim etmeliler” dedi.

hemen çabucak Covid-19’un tip 1 diyabeti tetikleyip tetiklemediği bilinmezken, 18 yaşın altındaki gençlerin yüzde 72’sinin corona virüsünden daha sonra kronik rahatsızlıkları oluştuğu gözlendi. Araştırmayı pahalandıran Davis, “Tip 1 diyabet riski yüksek olan aileler bilhassa Covid-19 daha sonrasında çocuklarının sıhhat durumunu yakından takip etmeli. Bilhassa Omicron varyantı çocuklar içinde da süratle yayılırken, gelecek aylarda ya da senelerda hastalıkların önemli bir biçimde artması olası” dedi.

Okumaya devam et...
 
Üst