Sitemizin hiçbir kişi, kurum yada kuruluş ile bağlantısı bulunmamaktadır. Bağımsız olarak sosyal etkileşim kurabileceğiniz yurtdışı kültür etkinliklerini tartıştığımız forum sitesidir.

Çocuklarda Covid-19’un tekrar görülme tehlikesi

Leila

Global Mod
Global Mod
Çocukların, virüsü süratle yenen kuvvetli bir bağışıklık yansısına sahip oldukları ve bu sayede Covid-19 semptomlarının ölümcül tesirinden büyük ölçüde kaçındıkları biliniyor.

Ancak Avustralya’daki Garvan Tıbbi Araştırma Enstitüsü’ndeki bilim insanlarının çalışmasına bakılırsa, çocukların bağışıklık sistemleri virüsü hatırlamadığı için bir daha enfeksiyon riski yetişkinlere nazaran fazlaca daha yüksek.

BAĞIŞIKLIK SİSTEMLERİ HALA “SAF”

Araştırmanın baş müellifi Garvan’daki Hassas İmmünoloji Programı’nın Eş Başkanı Tri Phan, “Çocukların virüsten bu kadar âlâ kurtulmalarının bedeli, birinci etapta gerekli donanıma sahip olmamaları. Çok fazla virüse maruz kalmadıkları için bağışıklık sistemleri hala ‘saf’. Ve hafıza T hücreleri geliştirmedikleri için, bir daha enfekte olduklarında hastalanma riski altındalar.” dedi.

Doçent ve klinik şef Philip Britton da, “zaman içinde, enfeksiyonlara yakalandıkça, bağışıklık sisteminiz daha ‘eğitimli’ hale gelir ve sizi daha evvel enfekte etmiş olan virüslerle sıkı bir biçimde eşleşen daha süratli bir bağışıklık reaksiyonu vermenizi sağlar.”

“Çocukların bağışıklık sistemleri, sıklıkla doğuştan gelen sisteme güvenmekten, büyüdükçe ve virüsleri o kadar süratli temizleyemedikçe yedek olarak uyarlanabilir sisteme gereksinim duymaya geçiyor” dedi.

Okumaya devam et...
 
Üst