Sitemizin hiçbir kişi, kurum yada kuruluş ile bağlantısı bulunmamaktadır. Bağımsız olarak sosyal etkileşim kurabileceğiniz yurtdışı kültür etkinliklerini tartıştığımız forum sitesidir.

Corona virüse yakalanan genç felç geçirdi

Leila

Global Mod
Global Mod
Corona virüsün insan bedeninde bıraktığı tesirlere her gün bir yenisi daha ekleniyor. Yakalandığı corona virüsü yavaşça geçiren 16 yaşındaki Alperen Gürakan, bir sabah kalktığında yürüyememeye başladı.

Manisa’da yaşayan öğretmen Alpaslan-Gönül Gürakan çiftinin 2 çocuğundan biri olan Alperen Gürakan aralık ayında corona virüse yakalandı. 16 yaşındaki lise öğrencisi Alperen, corona virüs hastalığına yakalandığının 9’uncu gününün sabahı yürüyemez hale geldi. Corona’yı yavaşça geçirmesine karşın bir anda yere yığılan Alperen Gürakan sıkıntı günler geçirdi. Hastaneye kaldırılan gence hudut sisteminde meydana gelen, bedende kas güçsüzlüğüne, refleks kaybına, uyuşmaya, karıncalanmaya sebep olan ve süreksiz felç hali yaratabilen, 100 binde 1 şahısta görülen az bir hastalık olan Guillain Barre Sendromu teşhisi kondu.

SABAH KALKTI, YERE YIĞILDI

Yakalandığı corona virüsün akabinde geçirdiği güç günleri anlatan lise öğrencisi Alperen Gürakan, son 3 ay içerisinde sıkıntı günler geçirdiğini tabir etti.

16 yaşındaki Alperen Gürakan yaşadıklarını şu biçimde anlattı: “1 Aralık’ta corona oldum ve bir şeyim yoktu. Yalnızca baş ağrısı ve öksürüğüm vardı. 9 Aralık’ta sabah yatağımdan kalktım lakin yere düştüm. Benim kusurumdur diye düşünüp yavaş yavaş kalkamaya çalıştım fakat başaramadım. Ambulansla hastaneye gittik. Hastanede iki gün içerisinde bedenimin hiç bir yerini hareket ettiremez hale geldim. Corona’dan daha sonra bu biçimde bir şey olacağını hiç düşünmüyordum. Birinci başta yürüyemediğimde herbiçimde coronavirüsü atlatınca düzelirim dedim. Ancak süreç o denli olmadı. Corona bitecek bana test yapacaklar ve ben ayağa kalkarım diyordum. Corona virüsü atlattım, test yaptılar, negatif çıktı. Lakin ben bu biçimde ayağa kalkamadım. Hastalığı bu biçimde anladım”

FİZİK TEDAVİYLE AYAĞA KALKTI

Hastanede 1 ay kaldığını ve akabinde fizik tedavi sürecine girdiğini lisana getiren Gürakan, yenidendan yürüyemeye başlamasına hayli sevindiğini belirterek açıklamasına şu biçimde devam etti: “Kendimi daima güzelleşirim diye düşündüm ve moralimi bozmadım. Fizik tedavi ile iyileşebileceğimi söylemiş olduler.

vakit içinde hem ilaçlar tıpkı vakitte fizik tedavi ile hareket etmeye başladım. Efor sarf ettim ve usanmadan hareketleri yaptım. 3 ayın sonunda artık ayağa kalkabildim. Birinci takviyesiz yürüyüşümde epey sevindim. Spor yapan hareketli bir tanesiydim. O yüzden yürüyememek hareket edememek beni etkilemişti. Şu anda yeterliyim. Yürümeye başladım. Koşmam, zıplamam eskisi üzere değil. Ancak vakit içinde düzeleceğine inanıyorum”

“CORONA’NIN TETİKLEDİĞİNİ ÖĞRENDİK”

Oğlunun birinci 1 ay parmağını bile kıpırdatamadığını anlatan anne Gönül Gürakan, felç olduğunu duyar duymaz epey korktuklarını söz etti.

Anne Gönül Gürakan yaşadıklarını şu biçimde lisana getirdi: “Bir sabah kalktık ve oğlum yere yığıldı. Ondan evvel bir hafta boyunca koronaydı, rahatsızdı. Lakin virüsü yavaşça geçiriyordu. Bilk evvel corona virüse bağladım. Yalnızca gelip süreksiz bir şey diye düşündüm. Ambulansı aradık, hastaneye gittik. Guillain Barre Sendromu teşhisini koydular. Tedaviye başlandı. Tabipler bu sendromdan şüpheleniyoruz dedikleri vakte kadar hastalığı bilmiyordum. İnternetten araştırma yaptım ve hastalığı görür görmez yüreğime ateş düştü.

Felç olduğunu duyar duymaz, bunun bir yıl tahminen de daha fazla devam edebileceğini görür görmez epeyce berbat hissettim. 100 binde 1 şahısta görülen ender bir rahatsızlıkmış. İsmini dahi duymadığımız, etrafta görmediğimiz bir rahatsızlık. Fakat coronanın tesiriyle de ortaya çıkmaya başlamış. Tabiplerimiz coronanın bu sendromu tetiklediğini söylemiş oldu. daha sonrasındasında bir müddetç içerisine girdik, epey zordu. Birinci 1 ay büsbütün yatalak biçimdeydi, parmağını bile kıpırdatamıyordu. Bizden hayli oğlum kuvvetliydü, güzelleşeceğine inanıyordu. Çok çabaladı, sabretti ve başardı.”

“DOKTORLAR BİLE ÇOK ŞAŞIRDI”

Tabiplerin 3 ay içerisinde oğlunun güzelleşmesine şaşırdığını lisana getiren anne Gönül Gürakan, ağır bir fizik tedavi süreci geçirdiklerini belirterek, “1 ay hastanede kaldı. daha sonra yavaşça hafifçe bir hareketlenme oldu. Hastaniçin taburcu olduktan daha sonra fizik tedavi başladı. O süreçte de sabah akşam fizik tedaviye gitti. Devamlı hareketler yaptı.

Toplamda 3 ay daha sonra eski sıhhatine kavuştu. Tabipler epey şaşırdı. Zira tekerlekli sandalye ile çıkacağını düşünüyorduk, dayanaklı de olsa ayağa kalkmayı başarmıştı. Bana ayağa kalkması 8 ay, 1 yıl sürer demişlerdi. Lakin oğlum 3 ay ortasında yürümeye başladı. İnanıyorum ki oğlum eski hoş günlerine yine kavuşacak” dedi.

Okumaya devam et...
 
Üst