Sitemizin hiçbir kişi, kurum yada kuruluş ile bağlantısı bulunmamaktadır. Bağımsız olarak sosyal etkileşim kurabileceğiniz yurtdışı kültür etkinliklerini tartıştığımız forum sitesidir.

Corona virüsünde kaygı yaratan araştırma: Grip olanın ölme riski 2 kat fazla

Leila

Global Mod
Global Mod
Avrupa’da yapılan kapsamlı bir araştırma art geriye Covid-19 ve grip bulaşan aşısız bireylerin vefat oranının 2.3 kat daha fazla olduğunu ortaya çıkardı.

Türkiye de dahil birfazlaca ülkede kısıtlama ve yasakların gevşediği corona virüsü ile ilgili telaş yaratan bir araştırma Avrupa’dan geldi…

İngiltere, Hollanda ve İskoçya’da misyonlu bilim insanları ve kurumların dahil olduğu araştırmada Covid-19 olduktan daha sonra grip bulaşan hastaların ölme riskinin iki kat fazla olduğu kararı ortaya çıktı.

Uzmanlar ayrıyeten aşı olmamış hastaların hem Covid-19 tıpkı vakitte gribe yakalanmaları durumunda entübe olma risklerinin de dört kat arttığına dikkat çekti. Grip salgınının bir daha çıkmasıyla bir arada hastalığı ağır geçirenlerin sıhhat sistemlerine ziyan vereceğini belirten uzmanlar, “Hem grip birebir vakitte Covid-19’a yakalanan aşı olmamış şahısların ölme riski 2.3 kat daha fazla olurken, bu bireylerin yalnızca corona virüsü bulaşmış şahıslara göre entübe olma riskleri de 4.1 kat daha fazla” açıklamasını yaptı.

“HASAR VERİYOR”

Araştırmada yer alan ve Hollanda’daki Leiden Üniversitesi Tıp Merkezi’nde misyon alan Geert Groeneveld, “Hem Covid-19 birebir vakitte gribin bulaşması teneffüs yollarına hasar veriyor” dedi. Uzmanlar, birfazlaca ülkede Covid-19 tedbirleri sebebiyle grip hadiselerinin ağır olarak yaşanmadığına dikkat çekerken, kuzey yarım kürede epeyce ender görülen bahar ve yaz gribinin arttığını deklare etti.

Araştırmada yer alan Liverpool Üniversitesi’nde profesör olarak bakılırsav alan Calum Semple, “Covid-19 yasaklarını kaldırıyoruz ve grip geri gelecek. Covid-19’a karşı aşılıyız ancak gribe karşı olmayan hayli insan var. Bütün hastalar ölecek diye bir şey yok ama biroldukça hasta hastanede fazlaca berbat vakit geçirecek” dedi. Semple, geç olmadan her insanın hem Covid-19 tıpkı vakitte grip aşısı olması gerektiğini de vurguladı.

Okumaya devam et...
 
Üst