Sitemizin hiçbir kişi, kurum yada kuruluş ile bağlantısı bulunmamaktadır. Bağımsız olarak sosyal etkileşim kurabileceğiniz yurtdışı kültür etkinliklerini tartıştığımız forum sitesidir.

Corona virüsünde saklı Omicron varyantı uyarısı: Omicron B.A2’de iki semptoma dikkat edin

Leila

Global Mod
Global Mod
Bilim insanları son devirde süratle yayılan ve tesirini artıran Omicron varyantının BA.2 mutasyonu ile ilgili açıklamalara devam ederken İngiliz medyası, iki semptomun hastalık ile ilgili belirleyici olduğunu vurguladı.

Dünya Sıhhat Örgütü her ne kadar Omicron varyantının üst teneffüs yolunu etkilediğini ve Delta varyantı üzere evvelki mutasyonlardaki üzere ciğerlere inmediğini açıklasa da uzmanlar Omicron varyantının “gizli” versiyonu olan Omicron B.A2’nin süratle yayıldığını aktardı.

İngiliz medyası, orjinal Covid-19’dan fazlaca daha bulaşıcı olan Omicron varyantının alt çeşidinin de hayli süratli bulaştığını yazdı. Genetik dizilimi ötürüsıyla orjinal Omicron varyantına fazlaca benzeyen ve tespit edilmesi daha güç olan Omicron B.A2 varyantının ise iki değerli semptomu olduğu vurgulandı.

“HASTALANDIKTAN BİRKAÇ GÜN daha sonra ÇIKIYOR”

Uzmanlardan ve İngiltere’de yapılan ZOE Covid-19 araştırma kümesinin sonuçlarını paylaşan İngiliz basını Omicron B.A2’nin hastalığın başında iki semptom gösterdiğini ve bunlardan birinin halsizlik olduğunu aktarırken ötekinin ise baş dönmesi olduğunu yazdı. Haberlerde, “Bu semptomlar hastalıktan bulaştıktan iki-üç gün ortasında ortaya çıkabilir ve bedende daha uzun müddet kalabilir. Şayet bu semptomlar sizi birkaç gün rahatsız ediyorsa hekiminize görünün” denildi.

Öte yandan İngiltere’de Covid-19 geçirenlerin yaşadıklarını aktardığı ZOE Covid-19 araştırma kümesinde kapalı Omicron olarak da bilinen Omicron B.A2’nin öteki semptomları da sıralandı. Corona geçirenlerin yüksek ateş, çok halsizlik, öksürük, boğaz ağrısı, baş ağrısı, kas ağrısı, kalp atış suratının hızlanması üzere semptomları kayıtlara geçirdiği açıklandı.

BA.2 varyantının genelde ciğerleri etkilemediğini aktaran uzmanlar, koku ve tat kaybının ve nefes darlığının ise bu varyantta olmadığı kaydedildi.

Okumaya devam et...
 
Üst