Sitemizin hiçbir kişi, kurum yada kuruluş ile bağlantısı bulunmamaktadır. Bağımsız olarak sosyal etkileşim kurabileceğiniz yurtdışı kültür etkinliklerini tartıştığımız forum sitesidir.

Corona virüsüne yakalandığınızı mı düşünüyorsunuz? Telefona öksürün…

Leila

Global Mod
Global Mod
Avustralyalı bilim insanları, Covid-19’a yakalanıp yakalanmadığınızı tespit edebilen çığır açacak nitelikte bir uygulama geliştirdi.

Küçük ölçekli Avustralyalı bir şirket olan ResApp’in ortaya koyduğu bu teşhis tekniğine bakılırsa, corona virüsünü teşhis etmek için yapay zekayı kullanarak telefona birkaç sefer öksürmek kâfi oluyor.

Testlere olan bağımlılığı büyük ölçüde azaltmayı vaat eden akıllı telefon uygulaması, öksürüğün sesini kaydediyor ve sebebin Covid-19 olup olmadığını anında söylüyor.

Times’ın haberine nazaran, araştırmacılar, uygulamalarının corona virüsü olmayan bireyler için yüzde 99 ve müspet olayları tespit etmede yüzde 92 oranında hakikat olduğunu söylüyor.


6000 “ÖKSÜRÜKLÜK” DATA TABANI

Amerikan ilaç devi Pfizer, geçtiğimiz hafta ResApp’i satın almak için 57 milyon sterlinlik bir teklifte bulundu.

Avustralya, Endonezya ve İsviçre’deki tabipler, uzaktan telesağlık randevuları sırasında astım ve zatürre teşhisine yardımcı olmak için uygulamanın bir sürümünü halihazırda kullanıyor.

Uygulama, yüzde 90’ın üzerinde bir muvaffakiyete sahip olsa da, uzmanlar yasal onay alabilmek için bir daha de daha fazla klinik denemeye muhtaçlık olduğunu söylüyor.

ResApp CEO’su Dr Tony Keating, “Bu, son birkaç ayda gerçekleştirdiğimiz büyük bir atılım. Öksürükleri müspet Covid-19 neticeleriyla eşleştirebildik. Öksürük seslerinde bize corona virüsü belirtisi veren noktalar bulduk” dedi.

Keating ayrıyeten, “Bilgisayar bu öksürük sesini sahiden ayırabiliyor. O öksürük sesinde sağlıklı bir beşerle Covid-19’lu bir insan içinde farklı olan küçük imzalar olabilir. Makine tahsili ile öksürük sesiyle ilgili her türlü ayrıntıyı tahlil ediyoruz. Bu yüzden muhtemelen dinleyen beşerler tarafınca duyulmuyor” diye ekledi.

Okumaya devam et...
 
Üst