Sitemizin hiçbir kişi, kurum yada kuruluş ile bağlantısı bulunmamaktadır. Bağımsız olarak sosyal etkileşim kurabileceğiniz yurtdışı kültür etkinliklerini tartıştığımız forum sitesidir.

Coronada son durum ne? Bakan Koca aktüel bilgileri deklare etti

Leila

Global Mod
Global Mod
Sıhhat Bakanlığı’nın deklare ettiğı 14 Şubat 2022 Pazartesi gününün corona virüsü (koronavirüs) tablosuna nazaran son 24 saatte 266 kişi ömrünü kaybetti. Yeni olay sayısında ise düne nazaran artış yaşandı. Sıhhat Bakanı Fahrettin Koca, “Salgın boyunca tespit edilmiş hadise sayımız yaklaşık 14 Milyon. Yetişkin nüfusumuz ise 62 Milyon civarında. Süreçten hepimiz etkilendik fakat büyük kısmımız kendini müdafaayı başardı. Bu başarıyı bu devrin sonuna dek götürmeye çalışın. Nasılsa bulaşacak demek yanlış! Doğrusu tedbir” dedi.

Sıhhat Bakanlığı, Türkiye’nin günlük COVID-19 tablosunu deklare etti. 14 Şubat bilgilerine nazaran, 438 bin 553 test yapıldı.

Son 24 saatte, 76 bin 632 yeni hadise tespit edildi. Bugün 74 bin 936 kişi de sıhhatine kavuşurken corona niçiniyle 266 kişi ömrünü kaybetti.

BAKAN KOCA’DAN AÇIKLAMA

Sıhhat Bakanı Fahrettin Koca, “Salgın boyunca tespit edilmiş olay sayımız yaklaşık 14 Milyon. Yetişkin nüfusumuz ise 62 Milyon civarında. Süreçten hepimiz etkilendik lakin büyük kısmımız kendini müdafaayı başardı. Bu başarıyı bu devrin sonuna dek götürmeye çalışın. Nasılsa bulaşacak demek yanlış! Doğrusu tedbir” dedi.


AŞILAMADA BİRİNCİ SIRADA HANGİ KENT VAR?

Bakanlığın tablosuna bakılırsa Türkiye’de en hayli aşılamanın gerçekleştirildiği Osmaniye’yi, Ordu, Amasya, Muğla, Kırklareli, Çanakkale, Eskişehir, Balıkesir, Zonguldak ve Manisa takip etti.

EN DÜŞÜK AŞILAMA ŞANLIURFA’DA

Bakanlığın tablosuna nazaran Türkiye’de en az aşılamanın gerçekleştirildiği Şanlıurfa’yı sırasıyla Batman, Siirt, Diyarbakır, Bingöl, Muş, Mardin, Bitlis, Ağrı ve Elazığ takip etti.

DÜN HADİSE VE VEFAT SAYISI KAÇTI?

Bakanlığın 13 Şubat datalarına bakılırsa, dün 419 bin 556 test yapılmıştı. Dün, 73 bin 787 olay tespit edilirken, 276 kişi ömrünü kaybetmiş ve 70 bin 169 kişi sıhhatine kavuşmuştu.

Okumaya devam et...
 
Üst