Sitemizin hiçbir kişi, kurum yada kuruluş ile bağlantısı bulunmamaktadır. Bağımsız olarak sosyal etkileşim kurabileceğiniz yurtdışı kültür etkinliklerini tartıştığımız forum sitesidir.

Coronadan vefatın bitmediği bölgede Sinovac ile BioNTech aşılarını karşılaştırdılar

Leila

Global Mod
Global Mod
Son devirde corona virüsü salgınının sürat kazandığı Hong Kong’da Sinovac ve BioNTech/Pfizer aşılarını karşılaştırdılar. Mevt oranının yüksek olduğu bölgede hangi aşının daha tesirli olduğu ile ilgili net sonuçlar ortaya çıktı.

Çin’e bağlı özel idari bölge olarak bilinen Hong Kong’da corona virüsü salgını bitmek bilmiyor… Bilhassa son devirde bölgede Covid-19’a bağlı vefat oranları büyük bir artış gösterirken, morg ve krematoryumlarda yoğunluk oluşurken hastanelerde de yer kalmadığı için biroldukça hasta, hastane haricindeki otopark alanında tedaviye devam ediyor.

Bölgede bu gelişmeler yaşanırken Hong Kong merkezli medya kuruluşu South China Morning Post kapsamlı bir tahlil hazırlayarak, kullanılan iki aşı Çin imali Sinovac ve Hasret Türeci ile Uğur Şahin’in kurduğu BioNTech ile Pfizer’ın aşılarını kıyasladı.

Makalede, “Hangi aşı vefatı engellemede daha etkili” orta başlığı kullanılırken, “Bir ya da iki doz aşı olanlar içinde Alman üretimi BioNTech’in aşılarının, Çin üretimi Sinovac aşılarına bakılırsa daha düzgün çalıştığı görülüyor. Hükümet bilgilerine bakılırsa bir doz BioNTech aşısı olanların vaka/ölüm oranı yüzde 0.21 düzeyinde, iki doz olanlarda ise yüzde 0.04 seviyesinde” yorumu yapıldı.

Bir doz Sinovac aşısı olanlarda ise mevt oranının yüzde 1.28 olduğu belirtilirken iki doz aşı olanlarda ise bu oranın yüzde 0.31 düzeyinde olduğu duyuruldu.

Tahlilde Sinovac ve BioNTech aşılarının üç dozunu olanların mevtten korunma oranları da karşı karşıya getirildi. Tahlilde, “Üç Sinovac aşısı olanlarda mevt oranı yüzde 0.04’ken BioNTech aşısını olanlarda vefat oranı ise daha düşük ve yüzde 0.02 seviyesinde” denildi.

Gazeteye konuşan teneffüs yolları profesörü David Hui Shu-cheong da açıklamalarda bulundu. Bilim insanı, “Sinovac aşısı daha az muhafaza sağlıyor, ötürüsıyla üç doz aşı gerekli. Lakin BioNTech aşısında iki doz kuvvetli bir muhafaza sağlıyor. Şayet iki doz BioNTech ile iki doz Sinovac’ı kıyaslarsak, BioNTech kazanır” dedi.

Okumaya devam et...
 
Üst