Sitemizin hiçbir kişi, kurum yada kuruluş ile bağlantısı bulunmamaktadır. Bağımsız olarak sosyal etkileşim kurabileceğiniz yurtdışı kültür etkinliklerini tartıştığımız forum sitesidir.

Coronalı bayanın ikiz bebek sevinci

Leila

Global Mod
Global Mod
Kütahya’da Covid-19 hastası bayanın ikiz bebek doğurarak sevinç yaşadı.

Salık Bilimleri Üniversitesi işçisi F.B. isimli annenin doğum öncesi yapılan Covid-19 testi müspet çıkınca pandemi ameliyathanesinde sezaryene alındı.

Doğumu gerçekleştiren Bayan Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Dr. Öğretim Üyesi İsmail Bıyık yaptığı açıklamada, “Hekim takipli bir hasta olması sebebiyle, ameliyat öncesi her hastamıza olduğu üzere Covid-19 testi yapıp, kararınun müspet çıkması üzerine pandemi ameliyathanesini hazırladık. Müşahede altında bulunan hastamızın ameliyatı için hazırlıklarımızı pandemiye uygun olarak yaptık” dedi.

İkizlerin, sağlıklı olduklarını belirten Dr. Öğr. Üyesi Bıyık, “8 Mart’ta hastamızın sancılarının başlamasıyla çabucak doğum sonucu aldık. Grubumuz ile bir arada kendimizi virüse karşı korumak ismine hazırlığımızı yaptık, bebekleri koruyarak operasyonu gerçekleştirdik. Çok titiz davranıldı” diye konuştu.

“BEBEKLER UYGUN DURUMDA”

Bebeklerin ve annenin sıhhat durumu hakkında da bilgi veren Bıyık şunları söylemiş oldu: “Bebeklerimiz ve annemiz âlâ durumda. Biri kız başkası oğlan olmak üzere ikiz bebeklere çabucak hemen isim konulmadı. Ailenin sıhhat durumu da çok uygun. Hepsi izole altında. Annelerine sağlıklı bir biçimde kavuşturduğumuz için memnunuz.”

İki bebek sahibi olan F.B. hayli keyifli olduklarını söyleyerek, “Doğumu beklerken Covid-19 kararımun olumlu çıkması beklemediğimiz bir olaydı. hiç bir belirtim yoktu. Hekimimizin dayanağı ile hiç tedirginlik yaşamadan doğumu gerçekleştirdim. Bebeklerim ve ben fazlaca sağlıklı bir durumdayız. 8 Mart üzere manalı bir günde doğum yapmak ise bunun farklı bir hoşluğu oldu. En hoş ikram oldu. Hekimimize ve takımına epeyce teşekkür ederim. Çok mutluyuz“ tabirlerini kullandı.

KSBÜ Rektör Yardımcısı ve Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. M. Cem Algın tebrik bildirilerini ileterek, anne ve bebeklere sağlıklı günler diledi. (İHA)

Okumaya devam et...
 
Üst