Sitemizin hiçbir kişi, kurum yada kuruluş ile bağlantısı bulunmamaktadır. Bağımsız olarak sosyal etkileşim kurabileceğiniz yurtdışı kültür etkinliklerini tartıştığımız forum sitesidir.

Coronayı atlatanlara bilimsel araştırma ile ihtar geldi: Omicron bir daha de bulaşıyor

Leila

Global Mod
Global Mod
Dünya çapında 6.2 milyondan fazla insanın vefatına sebep olan corona virüsü salgını Omicron varyantıyla yayılmaya devam ederken, bilim insanlarından tasa yaratan bir araştırma ve açıklama geldi.

Corona virüsünün en çok mutasyona uğramış tipi olan Omicron varyantının birinci tespit edildiği ülkelerin başında gelen Güney Afrika’da yapılan bir araştırmanın kararı, corona virüsü salgını tehdidinin çabucak hemen bitmediğini ortaya çıkardı.

Yapılan araştırma sonuçlarını kamuoyu ile paylaşan bilim insanları Omicron varyantının BA.4 ve BA.5 isimli alt varyantlarının antikorları alt etmeyi başardığını duyurdu.

Afrika Sıhhat Araştırma Enstitüsü tarafınca yapılan araştırmada corona virüsü geçirenlerin kan bedelleri incelendi. Bilim insanları daha epeyce corona virüsü geçirenlerin Omicron varyantının BA.4 ve BA.5 varyantlarına karşı antikor sağlamadığını tespit etti.

Kan pahalarını inceleyen uzmanlar, corona virüsünü atlatmayı başaranların antikor üretme düzeylerinin yaklaşık 8 kat düştüğünü belirtti. Öte yandan corona virüsü aşısı olanların yeni virüse karşı antikor düzeylerinin de 3 kat düştüğünü tespit etti. Bilim insanları corona virüsünü atlatan hastaların bir daha de gardını indirmemesi gerektiğini lisana getirdi.

Bilim insanları, orjinal Omicron varyantını atlatmış 24 kişi, 8 Pfizer/BioNTech aşısı olan ve 7 de Johnson & Johnson aşısı olmuş insanlardan kan örneği aldı.

“YENİ BİR DALGA GELEBİLİR”

hemen çabucak hakemli bir mecmuada yayınlanmayan araştırmayı yapan uzmanlar, “Omicron’un BA.4 ve BA.5 varyantlarına karşı antikor düzeyleri epey düşük, bilhassa aşı olmayan kümenin semptom gösteren hastalığa karşı korunma ihtimali epeyce düşük” duyurusunu yaptı.

Bilim insanları, “BA.4 ve BA.5’in potansiyel olarak yeni bir salgın dalgası yaratması ihtimali bulunuyor” öngörüsünde bulundu.

Paylaşılan sonuçlar, Omicron varyantının birinci görüldüğü Güney Afrika’da hadise sayılarının yeniden artmasıyla bununla birlikte geldi. Cumartesi g ünü ülkede 6527 beşerde Covid-19 tespit edilmişti. Mart ayının sonunda ise ülkede 581 olay vardı.

Okumaya devam et...
 
Üst