Sitemizin hiçbir kişi, kurum yada kuruluş ile bağlantısı bulunmamaktadır. Bağımsız olarak sosyal etkileşim kurabileceğiniz yurtdışı kültür etkinliklerini tartıştığımız forum sitesidir.

Covid-19 ile ilgili açıklamaları gündem olmuştu: Bill Gates’ten yeni bir salgın mümkünlüğü savı

Leila

Global Mod
Global Mod
Yazılım şirketi Microsoft’un kurucu ortaklarından olan ve dünyanın en güçlü isimlerinden biri olarak anılan Bill Gates, Covid-19 ve hastalıklar ile ilgili dikkat cazip bir iddiayı ortaya attı.

Corona virüsü salgını boyunca “Aşı ile çip takıyorlar”, “Salgını o yarattı” üzere temelsiz savların odak noktası olan Microsoft’un kurucu ortağı Bill Gates, katıldığı bir aktiflikte Covid-19 ve salgın hastalıklar ile ilgili dikkat cazibeli bir açıklamada daha bulundu.

CNBC’ye Almanya’daki Münih Güvenlik Konferansı sırasında açıklamalarda bulunan Gates, Covid-19 sebebiyle ağır bir biçimde hastalanma riskinin fazlaca düştüğünü söylemiş oldu. Gates, “Covid-19 sebebiyle hastalığı ağır geçirmek yaşlı olmak ya da obezite ya da diyabet olmakla kontaklı hale geldi. Bu riskler önemli bir biçimde düştü artık” dedi.

Lakin Gates, tasa yaratan bir öngörüde daha bulundu… Covid-19 salgını öncesinde dünya çapında bir salgının yaşanabileceğinin sinyalini vererek gündem olan Gates, “Dünya bir pandemi daha gorecek. Öteki bir pandemi olacak. Bu sefer farklı bir patojen olacak. Ama hakikat bir biçimde bu hastalığa yaklaşılırsa erkenden önlenebilir ve Covid-19’da olduğu üzere global bir hale gelmez” dedi.

AVUSTRALYA’YI ÖRNEK GÖSTERDİ

Gates, “Eğer her ülke Avustralya’nın yaptığını yapsaydı şu an bir salgın yaşanmıyor olurdu” dedi. Avustralya, Covid-19 salgınının başlamasıyla birlikte epeyce sıkı tedbirler almış ve başta sonlarını kapatmak olmak üzere biroldukça kısıtlamayı yürürlüğe almıştı.

2015 yılında TED konuşması yapan Gates, “Dünya bir pandemiye hazır değil” demiş ve bu konuşma yıllar daha sonra tekrar ortaya çıkarak gündem olmuştu.

Okumaya devam et...
 
Üst