Sitemizin hiçbir kişi, kurum yada kuruluş ile bağlantısı bulunmamaktadır. Bağımsız olarak sosyal etkileşim kurabileceğiniz yurtdışı kültür etkinliklerini tartıştığımız forum sitesidir.

Covid-19 konutta nasıl atlatılır?

Leila

Global Mod
Global Mod
Sağlıkçılar, Covid-19 pandemisinin hala önemli tehditler içerdiğini, aşılamanın yaygınlaşmasıyla birlikte mevt oranlarının düştüğünü fakat bir daha de dikkatli olunması konusunda uyarıyor. Pekala Covid-19’u meskende nasıl kolay bir biçimde atlatabilirsiniz? İşte dikkat edebileceğiniz yollar…

Guardian’ın haberine göre, aşılama ve daha az şiddetli fakat yüksek oranda bulaşıcı Omicron varyantı yardımıyla, Covid-19’a yakalanan bireylerin büyük çoğunluğu hastalığı meskende geçirebilecek.

Şayet Covid-19 geçiriyorsanız ve konutta kendinizi izole ediyorsanız, işte semptomları hafifçeletmeye yardımcı olabilecek birtakım tedavi ve teknikler…


SUSUZ KALMAYIN

Melbourne’lü anestezi uzmanı Dr. Suzi Nou, Covid-19 teşhisi konduktan daha sonra kâfi derecede sıvı almanın değerli olduğunu söylüyor.

Omicron BA.2 alt varyantındaki artıştan bu yana Nou, bilhassa çocuklarda ve ergenlerde gastrointestinal semptomlarla başvuran Covid-19 hastalarında bir artış fark etti.

Nou, mide bulantısı, iştahsızlık ve kilo kaybına da dikkat çekerek, “Semptomları ishal yahut kusmaydı. İnsanların susuz kalmasına şaşırdım” diyor.

Health and Wellbeing Queensland’e göre dehidrasyonu önlemek için susamadan evvel su içmelisiniz. Gereğince su içtiğinizi anlamanın kolay bir yolu, idrarınızın rengidir, gereğince içtiğinizde soluk sarı olur.


YÜZÜSTÜ YATIN

Öksürük yahut yavaşça nefes darlığı, sırt üstü yatmak yerine önünüze yattığınızda güzelleşebilir. Covid-19 yönergelerine bakılırsa yüzüstü konum alma “kandaki oksijen düzeylerini iyileştirebilir”.

Nou, “Ön tarafınıza yatarsanız, yerçekiminin tesirleri, ciğerlerinizdeki suyun önünüze geleceği ve nefes almanıza yardımcı olacak daha fazla akciğer yüzey alanına sahip olacağınız manasına gelir” açıklamasında bulundu.


YORGUNSANIZ DİNLENİN

Nou, “Covid-19 olan tüm hastalarıma yinelıyorum. Bunun yalnızca bir teneffüs yolu hastalığı olduğu fikrinden uzaklaşalım. Şayet yorgun hissediyorsanız, bana bakılırsa bu, biraz beyninizi etkilediğinin bir işaretidir, ki bu hayli yaygındır” diyor.

Covid-19 geçirmenin “insanların sarsıntı geçirmesi üzere bir şey” olduğunu söyleyen Nou’nun tavsiyesi, bilhassa kendinizi düzgün hissetmediğiniz birinci yedi ila 14 gün ortasındayken, beyninizi dinlendirmeniz tarafında. Ayrıyeten hastalarına ekran karşısında geçirdikleri vakti da en aza indirmelerini öneriyor.


İLAÇLAR YA DA VİTAMİNLERİ DENEYİN

Ateş yahut beden ağrıları dahil semptomları hafifçeletmek için parasetamol alınabilir.

Hekimler, aşılanmamış, 60 yaşından büyük yahut altta yatan kronik tıbbi rahatsızlıkları olanlar üzere önemli hastalık geliştirme riski daha yüksek olan Covid-19’lu muhakkak şahıslara oral antiviral ilaçlar reçete edebilir.

Vitamin desteklerinin Covid-19’u tedavi etmede yahut önlemede faydalı olduğunu gösteren çabucak hemen epeyce az klinik ispat var.


BULAŞMAYI ÖNLEYİN

Kâfi uyku almak ve istikrarlı beslenmek kişinin bağışıklık sistemini güçlendirmeye yardımcı olabilir, fakat Covid-19’a karşı en yeterli korunma yolları çoğunlukla yenidenlanan halk sıhhati tedbirleridir: Aşılanmak, maske takmak ve açık havada ya da havalandırılmış alanlarda vakit geçirmeyi tercih etmek.

Nou, “Enfekte olmamak açısından -bağışıklık sisteminizi güçlendirmek ve vitamin ve desteklere para harcamak yerine- en büyük şey yalnızca yüksek riskli durumlardan kaçınmak ve yüksek riskli ortamlara girerken hakikat muhafazayı kullanmaktır. Örneğin ben paramı bir N95 maskesine harcamayı tercih ederim” açıklamasında bulunuyor.

Bu teklifleri uygulamadan evvel kesinlikle hekiminize müracaatınızı tavsiye ederiz.

Okumaya devam et...
 
Üst