Sitemizin hiçbir kişi, kurum yada kuruluş ile bağlantısı bulunmamaktadır. Bağımsız olarak sosyal etkileşim kurabileceğiniz yurtdışı kültür etkinliklerini tartıştığımız forum sitesidir.

Covid-19’da korkutan ihtar: Omicron’un gece çıkan belirtisine dikkat

Leila

Global Mod
Global Mod
Dünya çapında 2 yılı aşkın bir müddetdir 6 milyondan fazla insanın vefatına sebep olan corona virüsü salgınında Omicron varyantı telaş yaratmaya devam ediyor. Uzmanlar kış aylarıyla birlikte hadise sayılarının artmasından kaygı ederken Omicron BA.5’in kritik bir belirtisine dikkat çekildi.

Uluslararası kamuoyunda ve tıp dünyasında “Covid-19 bitti mi, bitmedi mi” tartışması devam ederken tasa yaratan bir ihtar Birleşik Krallık’tan geldi… Bilim insanları bu güne kadar en çok mutasyona uğramış Covid-19 tipi olarak bilinen Omicron varyantıyla ilgili evvelki varyantlardan farklı bir belirti oluştuğunu duyurdu.

İngiliz The Independent gazetesinde yer alan haberde İngiliz yetkililer, son periyotta dünyada baskın varyant halini alan Omicron BA.5’in gece oluşan bir belirtisi olduğunu duyurdu. Omicron varyantının, Covid-19 geçiren şahıslara tekrar bulaşabildiğini belirten Trinity College Dublin’den Luke O’Neill, “Omicron BA.5’in bir öbür fazladan belirtisi var o da sabahları fark ediliyor. Bu varyantı geçirenler geceleri çok terliyor. Omicron varyantı artık daha farklı zira virüs değişti” dedi.

ilk vakit içinderda Şubat ayında Güney Afrika’da tespit edilen Omicron BA.5 varyantı kısa bir süre ortasında bütün dünyaya yayılmıştı. Covid-19 aşısının oluşturduğu bağışıklığı yenmeyi başaran Omicron BA.5, Covid-19’un dünya genelindeki yayılmasında da hisse sahibi olarak gösterilmişti.

Okumaya devam et...
 
Üst