Sitemizin hiçbir kişi, kurum yada kuruluş ile bağlantısı bulunmamaktadır. Bağımsız olarak sosyal etkileşim kurabileceğiniz yurtdışı kültür etkinliklerini tartıştığımız forum sitesidir.

Criteria, Puig'in halka arzına %3,05 hisseyle girecek

Asi Kral

Global Mod
Global Mod
'la Caixa' Vakfı'nın ticari varlıklarını yöneten holding şirketi CriteriaCaixa, şirketin halka arz (halka arz) süreci kapsamında Puig Brands'ın sermayesinin yaklaşık %3,05'ini temsil eden B sınıfı hisseleri satın aldı. içinde.

CriteriaCaixa, bu amaçla Salı günü yaptığı açıklamada, bu operasyonun “büyüme kapasitesine sahip son derece cazip sektörlerdeki lider şirketleri seçen” yatırım politikasının bir parçası olduğunu açıklayan kuruluş tarafından duyurulduğu üzere 425 milyon avroluk bir yatırım taahhüt etti. ” ve değer üretimi.


Bu anlamda, bu yatırım, Criteria'nın, kuruluşa göre kriz durumlarına karşı dirençli olduğu ve onlarca yıldır yıllık %5'e yakın büyüme gösterdiği kanıtlanmış moda ve güzellik endüstrisine erişim kazanmasına olanak tanıyacak.

Benzer şekilde CriteriaCaixa, Puig tarafından açıklanan ve yaklaşık %40 oranında istikrarlı ve büyüyen bir temettü sağlayan “ödeme” teklifinin, temettü kârlılığını en üst düzeye çıkaracak uzun vadeli odaklı yatırım seçenekleri arama stratejisine uyduğunun altını çizdi. ve bu, tek hissedarı 'la Caixa' Vakfı'nın sosyal eylemini gerçekleştirebilmesi için gerekli kaynakları üretmesine olanak tanıyor.


«Puig, moda ve güzellik sektöründe yüksek düzeyde uluslararasılaşmaya sahip sembolik bir şirkettir; çeşitlendirilmiş marka, kanal ve ürün kategorileri portföyü; ve kanıtlanmış bir geçmişe sahip bir yönetim ekibi,” diye vurguladı Katalan varlığı.

Kozmetik firması Puig, 3 Mayıs Cuma günü, hisse başına 24,5 avro fiyatla işlem görmeye başlayacak; bu, izahnamede belirlenen aralığın en yükseği, bu da 13.920 milyon avroluk piyasa değerini temsil ediyor ve bu, yılın en büyük halka arzı olacak. Bu yıl şu ana kadar Avrupa.

Özellikle borsaya çıkış için hisse başına 22 ila 24,50 euro arasında bir fiyat aralığını düşünen Katalan şirketin hisseleri, 'listeleme etiketi' ile Barselona, Madrid, Bilbao ve Valensiya Borsalarında listelenecek. Hisse Senedi Piyasası Arabağlantı Sistemi (Sürekli Piyasa) aracılığıyla Puig'.

«Bugün Puig'in 110 yıllık tarihinde yeni ve belirleyici bir sayfa açılıyor. Teklifimizin fiyatı, önemli yatırımcı talebini yansıtmaktadır ve her gün yaratıcılık ve yenilik tutkusu sergileyen tüm Puig ekiplerinin sıkı çalışmasının ve sarsılmaz bağlılığının bir takdiridir. Puig'in idari başkanı Marc Puig, benzersiz marka portföyü sayesinde küresel 'birinci sınıf güzellik' pazarındaki büyüme ve başarı stratejimiz için yatırımcıların desteğini takdir ediyoruz” dedi.

100 yıllık geçmişi ve genel merkezi Barselona ve Paris'te bulunan Puig, Paco Rabanne, Carolina Herrera veya Jean Paul Gaultier gibi birinci sınıf moda ve güzellik markalarına sahiptir. 2023 yılında, 2022 yılına göre %19'luk bir artışı temsil eden 4 milyar 304 milyon Euro'luk rekor net satış rakamı kaydetti.
 
Üst