Sitemizin hiçbir kişi, kurum yada kuruluş ile bağlantısı bulunmamaktadır. Bağımsız olarak sosyal etkileşim kurabileceğiniz yurtdışı kültür etkinliklerini tartıştığımız forum sitesidir.

Dağ keçisi Mart ayından bu yana en iyi seansını yaşıyor ve 9.300 puan toparladı

Asi Kral

Global Mod
Global Mod
Avrupa borsalarında son seanslardaki belirsizliğin ardından güçlü bir toparlanma yaşanıyor. Ibex-35, Mart ayından bu yana en iyi seansının kapanışında %2,2 toparlanarak 9.300 puan toparlandı. Son seansta tahvil faizlerinin sert bir şekilde düştüğü borç piyasalarında gevşemenin getirdiği yukarı yönlü bir hareket var.


İspanya örneğinde, yatırımcıların bir ülkenin borcunu satın almak için neye ihtiyaç duyduğunu gösteren on yıllık tahvilin getirisi %3,88 ile Pazartesi kapanışında kaydedilen %3,925’in altında ve sahip olduğu %4’ün çok uzağında kaldı. yakın zamanda aşıldı.

Daha güvenli olduğu düşünülen varlık arayışı, piyasanın bu segmentine alımları geri getirdi; bu da ABD Fed’in bazı üyelerinin daha uzlaşmacı bir üslupla tercih edilmesine neden oldu; bazı iç sesler halihazırda böyle bir durumun olmayacağına işaret ediyordu. yeni faiz artışı.

Dallas Federal Rezerv Bankası Başkanı Lori Logan, özellikle tahvil piyasası spreadlerindeki artışın ekonominin “soğumasını” teşvik edebileceğini ve Fed’in para politikasını sıkılaştırmasını daha az gerekli hale getirebileceğini belirtti.

Bu ortamda, Cellnez gibi İspanya’daki Grifols’un %4’ten fazla kazanç elde etmesiyle tüm Avrupa borsalarında baskı hakim oldu. Colonial (+%3,92), Acciona Energías Renovables (+%3,59), Meliá (+%3,22) ve BBVA (+%3,07) artışlarını sürdürdü.

Diğer tarafta ise yalnızca Fluidra %0,34’lük düşüşle seansı ‘kırmızı’da kapattı. Borsadaki en küçük artışlar Endesa (+%0,79), Redeia (+%0,84), Mapfre (+%0,92) ve Indra’da (+%0,97) meydana geldi.

Hammadde piyasasında Brent varili %0,78 kayıpla 87,46 dolardan işlem görürken, West Texas Intermediate %0,83 kayıpla 85,67 dolardan işlem görüyor.
 
Üst