Sitemizin hiçbir kişi, kurum yada kuruluş ile bağlantısı bulunmamaktadır. Bağımsız olarak sosyal etkileşim kurabileceğiniz yurtdışı kültür etkinliklerini tartıştığımız forum sitesidir.

Danışmanlık firması LLYC'nin kurucusu ve genel başkanı José Antonio Llorente hayatını kaybetti

Asi Kral

Global Mod
Global Mod
İletişim, pazarlama ve halkla ilişkiler danışmanlığı sektörü, gazetecilik mesleğini ve mesleğini uluslararası akreditasyona sahip dünyanın en alakalı 40 şirketi arasına yerleştiren İspanyol firması LLYC'nin kurucu ortağı ve idari başkanı José Antonio Llorente Herrero'yu kaybetti. 63 yıl önce Madrid'de doğan Llorente – doğum gününü 1 Aralık'ta kutladı – bu Pazar, Yeni Yıl Arifesinde öldü ve arkasında girişimci bir kararlılık mirası ve özellikle sosyal ağlar aracılığıyla ortaya çıkan kariyerinin tanınmasını bıraktı. Şirket acı haberi kamuoyuna duyurdu. “Derin üzüntü” ifadesiyle yapılan açıklamada; LLYC, dul eşi Irene Rodríguez'e, kızına ve ailesinin geri kalanına başsağlığı diledi ve ona “cömertliği, cüretkarlığı, zekası ve hepsinden önemlisi nezaketi” için teşekkür etti.


Kendisini 2021 yılında ünlü bir öğrenci olarak tanıyan memleketindeki Complutense Üniversitesi'nden Bilgi Bilimleri bölümünden mezun olan danışman, Devlet haber ajansı EFE'de başlayan kariyerinin ardından 1995 yılında LLYC'yi (eski adıyla Llorente&Cuenca) kurdu ve CEOE işveren derneği ve sorumlulukları ile İspanya'da Burson Marsteller'in CEO'su olarak atanmasıyla doruğa ulaştı. Şirketin başında olduğu bu neredeyse otuz yıl boyunca José Antonio Llorente, ortaklık modelini, bunun yalnızca İspanya'da değil, dünya çapında farklı ülkelerdeki projeksiyonunu ve BME Growth pazarında listelenmesini destekledi. Firmanın kurumsal web sitesinde hazırladığı profile göre, LLYC'nin bugün Avrupa ve Amerika Birleşik Devletleri'nde on iki ülkede faaliyet gösteren 1.200 profesyoneli var ve bu da onu dünya çapında kendi sektörüyle en alakalı 40 şirket arasında yer alıyor. – ve 2022'de 72,7 milyon euro işletme geliri.

LLYC'nin kurucu ortağı ve İcra Başkanı José Antonio Llorente'nin vefatını derin bir üzüntüyle duyuruyoruz. Eşi Irene Rodríguez'in, kızı Mara'nın, annesi ve erkek kardeşlerinin acılarına katılıyor ve onlara tüm sevgilerimizi gönderiyoruz. D.E.P @jallorente pic.twitter.com/zG51Aa8BWB

— LLYC (@LLYC_Global) 1 Ocak 2024
Sanatsever ve hayırsever, 2015 yılında 'Sekizinci His' adlı makalesinde mesleki deneyimini ve “iletişimin etik faktörleri” olarak adlandırdığı konuları özetledi. İnsanların iletişim kurma konusundaki “kontrol edilemeyen” ihtiyaçlarına ve onların kendilerini anlamalarını sağlama yeteneklerine ve yeteneklerine atıfta bulunduğu sekizinci hissi ima eden bir ima. Şu anda merhumun LLYC Vakfı'nın patronu olma rolünün ve Kanserle Mücadele Derneği ile olan işbirliğinin eşlik ettiği ticari ve bilgilendirici bir çalışma. Aynı zamanda New York'taki Museo del Barrio'nun patronu, Reina Sofia Müzesi Vakfı Uluslararası Patronaj Konseyi üyesi ve ARCO Vakfı Danışma Konseyi üyesiydi. İkincisi, fuarın yakın zamanda başlatılan 2024 edisyonunda onu yılın İspanyol koleksiyoncusu yapacaktı.


“Öğretmen, akıl hocası ve arkadaş”



«José Antonio, tüm LLYC ekibinin JALL'u, bize ilgilenmemiz ve büyümemiz için harika bir miras bırakıyor. Onu tanıma, onunla çalışma ve öğrenme şansına sahip olan hepimiz, cömertliği, cüretkarlığı ve zekası için ama her şeyden önce nezaketi için ona her zaman teşekkür edeceğiz. Bize bir öğretmen, bir akıl hocası ve bir arkadaş bırakıyor. Şirketin ortağı ve küresel CEO'su Alejandro Romero, şirket adına, “Onun muazzam mirasını daha da büyütmeye devam edeceğiz” dedi. Kreab España veya Harmon gibi sektördeki diğer firmalardan, kendisini tedavi eden veya onunla çalışan iletişim ve siyasetle bağlantılı kişilere taziye ifadeleri sabah boyunca devam etti. Hepsi onun profesyonelliğini, öncü olma arzusunu ve danışmanlık “sektörüne” olan katkısını vurguladı.


Harmon'un ortağı ve eski sosyalist milletvekili Eduardo Madina, bu gazeteye yaptığı açıklamalarda Llorente'nin “vizyon sahibi” ve “kurumsal iletişim sektöründe önemli bir iş adamı” olduğunu belirtti. Madina, “Fikriyle onlarca yıldır çok belirgin bir şekilde sektöre liderlik ediyor” dedi.

Redlines danışmanlık firmasının kurucusu César Calderon onu “öncü” olarak tanımlıyor. Analist, İspanyol pazarının “Kuzey Amerika ve İngiliz danışmanlık firmaları tarafından sömürgeleştirildiği bir dönemde, onu İspanya'dan yeniden keşfetme cesaretini gösterdiğini ve bununla yetinmeyerek Latin Amerika'ya başarılı bir şekilde ihraç ettiğini” düşünüyor. Bu nedenle Calderon, “kendimizi buna adayan herkesin onun vizyonuna borçlu olduğumuzu” garanti ediyor. İşverenlerin (CEOE) başkanı Antonio Garamendi de onun “profesyonelliğine” övgüde bulundu ve Llorente'nin kendisini “kalbinde harika anılarla” bıraktığına dair güvence verdi.

Cenazesi yakılacak José Antonio Llorente, bu Salı günü Madrid'in Alcobendas kasabasındaki Parcesa La Paz cenaze evinde son vedasını söyleyebilecek.
 
Üst