Sitemizin hiçbir kişi, kurum yada kuruluş ile bağlantısı bulunmamaktadır. Bağımsız olarak sosyal etkileşim kurabileceğiniz yurtdışı kültür etkinliklerini tartıştığımız forum sitesidir.

Destici’nin hemşerileri çocuk tabibi istiyor

Leila

Global Mod
Global Mod
BBP Genel Lideri Mustafa Destici’nin memleketi Eskişehir Günyüzü ilçe sakinleri, ilçelerinde bir tek hastane olduğunu lakin hastanede kâfi tabip olmadığını ve gereç eksikliği yaşandığını söylemiş oldu. YETERLİ Parti Günyüzü ilçe Lideri Ali Oruç, hastanede çocuk sıhhati uzman tabibinin olmamasının hasta çocukları sıkıntı durumda bıraktığını aktardı.

Eskişehir’in en uzak ilçelerinden olan ve kente yaklaşık 140 kilometre uzaklıktaki Günyüzü ilçe sakinleri, ilçelerindeki Günyüzü Şehit Melih Özcan Devlet Hastanesi’nin muhtaçlıkları karşılayamadığını söylemiş oldu.

DESTİCİ’NİN MEMLEKETİ

BBP Genel Lideri Mustafa Destici’nin de memleketi olan ve hala ilçede tarımcılık da yapan Destici’nin hemşerileri, ilçelerindeki Devlet Hastanesi’nin kaidelerinin güzelleştirilmesini istiyor. 2006 yılında hizmet vermeye başlayan Günyüzü Şehit Melih Özcan Devlet Hastanesi’nde çocuk tabibi olmamasının mağduriyet yaşattığını söz eden DÜZGÜN Parti Günyüzü ilçe Lideri Ali Oruç, hastanede uzman tabip, tıbbi ekipman ve gereç eksikliği de yaşandığını söylemiş oldu.

Hastanenin ilçe halkına yalnızca Aile Hekimliği alanında hizmet verdiğini belirten Oruç, “İlçemizde öteki branşlarda uzman hekimlerin olmayışı vakit içinde sıhhat sıkıntılarında biroldukça düşüncenin ortaya çıkmasına niye olmuştur. Hastanemizde çocuk sıhhati uzman tabibinin olmaması, hasta çocuklarımızı güç durumda bırakmaktadır.

Hastalanan çocuklarımız ilçemize en yakın çocuk sıhhati uzmanlarını aramak zorunda kalmaktadırlar. Tabi bu hekimler ise ilçemize uzak olan yerleşim yerlerinde konuşlu oluşu vatandaşlarımıza ekstra bir maddi yükümlülük getirmekte. Ayrıyeten soğuk ve sıcak hava kuralları ise hastalara ve ailelerine çiledir” dedi.

İLÇEMİZE TAŞINABİLİR UZMAN TABİP GÖREVLENDİRİLSİN

İlçe halkının uzman hekim atanmasını talep ettiğini ve takım yetersizliği kelam husus ise haftada bir yahut iki gün merkezden taşınabilir olarak nazaranvlendirilmesini isteyen Oruç, yaşlı ve engelli vatandaşların raporlarının yenilemesinde de problemler yaşandığını söylemiş oldu.

Oruç, “Uzman tabip olmayışından kaynaklı, en yakın hastanelere taşınmak zorunda kalmaları, yaşlı ve engelli vatandaşlarımızın bu sorunun tahlili noktasında en azından haftada bir gün dahi olsa merkezi idareden taşınabilir olarak uzman doktorun gönderilmesi sıkıntılarına derman olacaktır. Ayrıyeten hastanemizin röntgen ve laboratuvar materyal eksikliğinden kaynaklı problemler bulunmakta. Hastalar taşımalı sıhhat sistemine dâhil olmaya zorlanıyor” sözlerini kullandı.

Okumaya devam et...
 
Üst