Sitemizin hiçbir kişi, kurum yada kuruluş ile bağlantısı bulunmamaktadır. Bağımsız olarak sosyal etkileşim kurabileceğiniz yurtdışı kültür etkinliklerini tartıştığımız forum sitesidir.

Devlet Hizmeti Yükümlülüğü tercihleri başladı! Devlet Hizmeti Yükümlülüğü kurası ne vakit?

Leila

Global Mod
Global Mod
Sağlık Bakanlığı 106. Devir Devlet Hizmeti Yükümlülüğü Kurası tercih sürecinin başladığını duyurdu. 1.261’i uzman tabip, 11.902’si pratisyen olmak üzere 13.163 hekimin bakılırsav yerlerinin belirleneceği tercih müracaatları 7 Eylül’e kadar sürecek. Tercih müracaatları İşçi Bilgi Sistemi (PBS) üzerinden alınacak.

Doktor atamalarıyla ilgili son gelişmeyi Sıhhat Bakanı Fahrettin Koca duyurdu. Toplumsal medya hesabından açıklama yapan Koca, şu sözleri kullandı; “1.261’i uzman tabip, 11.902’si pratisyen olmak üzere 13.163 hekimin nazaranv yerlerinin belirleneceği Devlet Hizmeti Yükümlülüğü Kurası tercih süreci http://pbs.saglik.gov.tr’den başladı. Yerleştirmeler, hekim muhtaçlığı olan yerlere 9 Eylülde noter huzurundaki kura ile yapılacak”

DHY TERCİH MÜRACAAT EKRANI

DEVLET HİZMETİ YÜKÜMLÜLÜĞÜ KURA TERCİHLERİ NE VAKİT?


Tercih müracaatları 7 Eylül 2022 tarihi saat 18:00’e kadar İşçi Bilgi Sistemi (PBS) üzerinden alınacak.

DEVLET HİZMETİ YÜKÜMLÜLÜĞÜ KURASI NE VAKİT?

106. Devir Devlet Hizmeti Yükümlülüğü kura takviminde mazeret müracaatlarının alınması son tarihi 11 Ağustos 2022, tercih müracaatlarının alınması son tarihi 7 Eylül 2022 tarihine kadar uzatılmış olup, kura çekiliş tarihi ise 9 Eylül 2022 tarihi olarak güncellenmiştir.


BAŞVURU KAİDELERİ NELER?

1) Kura müracaatları İşçi Bilgi Sistemi (PBS) üzerinden e-Devlet Kapısı Kimlik Doğrulama Sistemi ile giriş yapılarak gerçekleştirilecektir.

2) Kuraya başvuracak adaylar İşçi Bilgi Sistemi (PBS) üzerinden açılacak münhal yerleri göz önünde bulundurarak ilan edilen takvim çerçevesinde en çok on (10) tercih yapabileceklerdir.

3) Müracaat yapacak adaylar kura takviminde belirtilen tarihler içinde PBS üzerinden müracaat formunu elektronik ortamda doldurup tercihlerini kaydedip kesinleştireceklerdir. Katılaştırma süreci yapıldıktan daha sonra müracaat detaylarınde değişiklik yapılamayacaktır. Kesinleştirilmeyen müracaatlar dikkate alınmayacaktır.

4) Katılaştırılan müracaat formu fiziki evrak olarak ayrıyeten Bakanlığa gönderilmeyecektir.

5) Adaylar isimli sicil durumunu beyan eden imzalı dilekçelerini yahut (www.turkiye.gov.tr) internet adresi üzerinden temin edecekleri İsimli Sicil Evrakını müracaat formuna ek olarak müracaat sistemi üzerinden elektronik ortamda kaydetmeleri gerekmektedir.

6) Tercih bildirmeyen, tercihlerini kesinleştirmeyen, tercihlerine yerleştirilemeyen ve tercihleri geçersiz sayılanlar boş kalan münhal yerlere genel kura ile yerleştirileceklerdir.

7) Atamaya temel teşkil edecek başka evraklar ise yükümlülerce misyona başlarken yerleştikleri üniteye teslim edilecektir.

Okumaya devam et...
 
Üst