Sitemizin hiçbir kişi, kurum yada kuruluş ile bağlantısı bulunmamaktadır. Bağımsız olarak sosyal etkileşim kurabileceğiniz yurtdışı kültür etkinliklerini tartıştığımız forum sitesidir.

Dia Group, Benjamin J. Babcock’u yeni başkan olarak atadı

Asi Kral

Global Mod
Global Mod
Dia Grubu yönetim kurulu başkanı Stephan DuCharme, L1Retail’in yönetici ortağı olarak dağıtım şirketinin en büyük hissedarı LetterOne ile ilişkisinin sona ermesinin ardından şirketteki görevinden istifa ettiğini duyurdu. Böylece şirketin yeni başkanı, geçtiğimiz Mayıs ayından bu yana ortak seçimle özel direktörlük görevini yürüten Benjamin J. Babcock oldu. Babcock, LetterOne’da Kurumsal Finans’ın genel müdürüdür.


Benjamin B. Babcock, “LetterOne’un aktif olarak yeni bir özel temsilci aradığı bu dönemde Dia’yı Başkan olarak desteklemekten mutluluk duyuyorum” dedi. «Dia ve LetterOne yönetim kurulu adına, Stephan DuCharme’a bu yıllarda yaptığı önemli çalışmalardan dolayı teşekkür etmek istiyorum; grubun dönüşümüne ve işin büyümesine yönelik konsolidasyona yaptığı değerli katkıyı vurguladım. »

Yeni başkan, “LetterOne’ın Grupo Dia’nın bu yıllarda şirketin tüm paydaşları için değer yaratma stratejisinin sürekliliğine ve ilgili bir oyuncunun inşasına yönelik sürekli bağlılığının altını çizme” niyetini belirtti. Dia çalışıyor. Strateji sonuçlarını gösteriyor ve bunların gelecekte de devam edeceğinden eminiz” dedi.

Stephan DuCharme, LetterOne’ın şirketin ana hissedarı olduğu 2019 yılında Grupo Dia’ya katıldı; bu sırada icracı olmayan başkan pozisyonunu üstlendi ve daha sonra icra fonksiyonlarıyla birlikte başkan pozisyonunu üstlendi. Grupo Dia’nın başında geçirdiği bu beş yılın ardından, organizasyonun geçirdiği derin stratejik ve kültürel dönüşüme liderlik etti.

DuCharme, Martín Tolcachir’in Grupo Dia’nın CEO’luğuna atanmasıyla Eylül 2022’de yönetim kurulu başkanı oldu.

Stephan DuCharme’ın belirttiği gibi, “Strateji yol haritamızı sabır ve sıkı çalışmayla hayata geçirdik. “Rakiplerimize göre farklı bir değer teklifi sunmaya, yeni bir mağaza konsepti sunmaya, ürün yelpazemizi gözden geçirmeye ve kendi markamızın gelişimini hızlandırmaya odaklandık.” Benzer şekilde, “Dia’nın portföyünü basitleştirdik; bu, Dia’nın mevcut olduğu herhangi bir coğrafyada ilgili bir oyuncu olma yönündeki orta vadeli hedefle, işin güçlü yönlerine odaklanmamızı sağlayacak.”

Dolayısıyla, Portekiz’deki operasyonun satışı için Auchan ile yakın zamanda yapılan anlaşma, Clarel’in satışı ve İspanya’daki ağın basitleştirilmesi bu yönelimi takip eden stratejik kararlardı.
 
Üst