Sitemizin hiçbir kişi, kurum yada kuruluş ile bağlantısı bulunmamaktadır. Bağımsız olarak sosyal etkileşim kurabileceğiniz yurtdışı kültür etkinliklerini tartıştığımız forum sitesidir.

Díaz, Montero’yu iş müfettişleriyle müzakereyi engellemekle suçluyor

Asi Kral

Global Mod
Global Mod
Bir sonraki bölge ve belediye seçimlerinin yapılmasına ancak dört gün kala koalisyon hükümeti içinde yeni bir savaş başlar. Çalışma Bakanlığı ile Maliye Bakanlığı arasındaki gerilim, her iki dairenin de İş müfettişleri teşkilatı ile sürdürdüğü çekişme nedeniyle doruk noktasına ulaşıyor ve sorun bu Perşembe günü yeni grevlerle çözülmediği gibi daha da derinleşiyor.


İkinci başkan yardımcısı Yolanda Díaz tarafından komuta edilen departman dün, bildirildiği üzere 2021 yazında iş müfettişleri ile imzaladıkları anlaşmaya uymayı reddettiği için María Jesus Montero liderliğindeki bakanlığa karşı “derin rahatsızlığını” dile getirdi. Bu gazetenin çalışma kaynakları.

İstihdam Bakanı Joaquín Pérez Rey, Maliye Bakanlığının yeni bir iş listesini onaylayarak ve yapısını uyarlayarak kurumu modernize etmeyi reddettiğini bildirmek için bu Çarşamba günü İş Teftişi sendikaları platformuyla bir araya geldi. yeni zamanlar, hem de bu memurların maaşlarına zam. Bu, zaten onaylanmış stratejik planda sendikalarla vardıkları taahhütlerden biriydi, ancak müzakere kaynaklarına göre İşçi Partisi şimdi Hazine’yi siyasi nedenlerle uymamakla suçluyor.

Ancak Hazine’den çoğunluğu reddediyorlar ve “birlik sayısını artırmak amacıyla diğer bakanlıklarla yaptıkları ve yaptıkları gibi Çalışma Bakanlığı ile normal şekilde çalışmaya devam ettiklerini” garanti ediyorlar. İş Müfettişliği önemli çalışmalarını güçlendirecek”, bu gazeteye teyit edildiği gibi.

Müzakere kaynakları, İş Müfettişliği’nin görevlerinde değişiklik yapılması, profesyonel bir kariyer oluşturulması ve 3.000 kişilik bir işgücünün güçlendirilmesi için 790’a kadar kamu çalışanının örgüte dahil edilmesi gibi temel bir konuda karaya oturtularak “müzakerenin raydan çıkmasından” bahsediyor. insanlar. Yolanda Díaz’ın departmanından, Hazine’nin bu taleplere yanıt vermemesini anlamıyorlar, ayrıca bütçenin kendilerine zaten tahsis edildiğini, dolayısıyla bunun mali bir sorun olmadığını garanti ediyorlar ve bunun yerine şaşkınlıklarını gösteriyorlar. Geçen hafta, Adalet Bakanlığı’na yönelik grev ve son olarak da Sosyal Güvenlik görevlilerinin Bakan Escrivá’ya karşı düzenlediği grev çözüldü.

Ancak sendikalar, tüm öfkelerini Montero’ya değil Díaz’a yüklüyorlar ve Çarşamba günkü toplantıdan sonra “iki yıllık etkisizlik ve tarafsızlık” nedeniyle “istifasını” tekrar talep ettiler. Aynı Perşembe günü anlaşmaya uyulmasını talep etmek için bir araya gelecekler ve ayrıca Uluslararası Çalışma Örgütü’ne (ILO) bir şikayette bulunacaklar. Aynı şekilde sendikalar bu Perşembe günü tüm grev çağrılarını sürdürdüklerini ve Haziran ayında tam ve süresiz bir greve girmeyi her geçen gün daha da yaklaştırdıklarını yinelediler.
 
Üst