Sitemizin hiçbir kişi, kurum yada kuruluş ile bağlantısı bulunmamaktadır. Bağımsız olarak sosyal etkileşim kurabileceğiniz yurtdışı kültür etkinliklerini tartıştığımız forum sitesidir.

Díaz sendikalarla işsizlik reformunu imzalıyor ve CEOE onu seçmen olmakla suçluyor

Asi Kral

Global Mod
Global Mod
Hükümetin ikinci başkan yardımcısı Yolanda Díaz, Kasım ayında yürürlüğe girecek ve yardımın ayda 570 avroya çıkarılması, yeni gruplara genişletilmesi ve işsizlik yardımı reformunun uygulanması için bu Çarşamba günü sendikalarla yeni bir anlaşmaya vardı. Bir işle uyumlu hale getirmenizi sağlayacaktır. Ancak işadamları bu anlaşmaya mesafe koydu ve imzayı seçime dayalı bir eylem olarak nitelendirdi.


İşverenler, “sosyal diyalog çerçevesinde gerçek bir müzakere olmadığını, yalnızca bir istişare süreci” yaşandığını kınadı ve tekliflere ilişkin bir ekonomik rapor sunmaması nedeniyle bakanlığı küçük düşürdü. Ayrıca CEOE ve Cepyme, ortak bir açıklamada “imza sürecinin aciliyetinin (teklifin kendilerine sunulmasından sadece bir buçuk gün sonra) önümüzdeki Pazar günü yapılacak seçimler karşısında daha çok siyasi bir stratejiye yanıt verdiğini” belirtti. gerçek bir anlaşmaya varma isteğinden ziyade.

Etkinlik sırasında harcamaları artıracağı için bunun ekonomik etkisinin ne olacağı sorusuna cevap vermekten kaçınan Díaz, yararlanıcıların (şu anda neredeyse bir milyon) “biraz daha yaşamasına” olanak sağlayacak bir reformdan “gurur duyduğunu” söyledi. daha iyi.” “. Ve şunu belirtti: “Bu küçük bir ödeme değil, çalışan insanların hakkı olan bir şeydir.”

Ancak Hükümet'in, kraliyet kararnamesi olarak mı yoksa yasa tasarısı olarak mı onaylayacağı konusunda henüz net olmayan bu yeni norm için, Brüksel ile dördüncü Avrupa kredisi ödemesini alma konusundaki taahhütlerden birinin yerine getirilmesine yönelik gün ışığını görmek için her şey yapılmış değil. para kaynağı. Bir sonraki adım bunu Kongre'ye geri götürmek olacak; burada Yönetim bu sefer Podemos lehine oy almayı umuyor, teslim olduktan ve 52 yaş üstü kişiler için önerdiği katkı kesintisini geri çektikten sonra. ilk versiyonda bu yasanın geri çekilmesinin önündeki engeldi.


Yeni sübvansiyonun anahtarları



Sübvansiyon reformu, yeni grupları dahil ederek yararlanıcıların evrenini genişletiyor ve aynı şekilde ilk yıl boyunca alacakları yardım miktarını artırırken, bunun 180 gün boyunca tam zamanlı bile olsa istihdamla birleştirilebilmesine olanak tanıyor. Ayrıca, normun içerdiği yeniliklerden biri de, her iki durumda da işsizlerin yardım süresini tüketecek olmasına rağmen, sadece bir işin yardım yardımı ile değil, aynı zamanda katkı yardımı ile de uyumluluğunu sağlamasıdır. Böylelikle bir yıldan fazla süredir bu durumda olan ve tam zamanlı sözleşme imzalayan işsizler, bazı şartları yerine getirmeleri gerekse de en fazla 180 gün süreyle ayda 480 Euro'ya kadar ödeme alabilecek. Bu gazetenin erişebildiği son metne göre, 1.350 avroyu (Iprem'in %225'i) aşmayan bir maaş girilmesi gibi gereklilikler.

Iprem'in %80'i (mevcut referansa göre 570 euro) yerine %95'i toplandığında, yeni işsizlik miktarları ilk altı ayda ayda 90 euro artacak. Önümüzdeki altı ay içinde Iprem'in %90'ı (ayda 540 Euro) ve yıldan itibaren %80'i (480 Euro) olacak. Ancak 52 yaş üstü kişiler bu miktar artışından yararlanamayacak, mevcut 480 avroyla yetinmek zorunda kalacak olan grubun neredeyse yarısı, bu yardımı emekli olana kadar sınırsız olarak sürdürebilseler de sistem yeniden devreye girecek. asgari tabanın %125'i oranında katkıda bulunmaya devam ederler.


Erişim daha kolay ve hızlı olacak



Artık sübvansiyona erişebilecek yeni gruplar arasında 16 yaşından itibaren toplumsal cinsiyet veya cinsel şiddet mağduru kadınlar, yurt dışı deneyiminden sonra eve dönen göçmenler, aile sorumluluğu olmayan 45 yaşın altındaki kişiler ve İspanya'nın her yerinden potansiyel çiftçiler yer alıyor. ve CC OO'ya göre sayıları yüzbinlerce artacak olan Ceuta ve Melilla'da çalışmak için her gün seyahat eden Faslılar.

Bir diğer önemli gelişme ise yarı zamanlı çalışanlar için kesintilerin ortadan kaldırılması ve böylece ücretin tamamının alınmasıdır. Ayrıca, 12 aydan daha az katkı payı olan kişilerin, gençlere temel olarak fayda sağlayacak bir önlem olan sübvansiyonu almalarına izin veriliyor; Bilgiyi alabilmek için bir ay bekleme süresi ortadan kalktı ve erişime ilişkin idari prosedürler basitleştirildi ve kolaylaştırıldı.
 
Üst