Sitemizin hiçbir kişi, kurum yada kuruluş ile bağlantısı bulunmamaktadır. Bağımsız olarak sosyal etkileşim kurabileceğiniz yurtdışı kültür etkinliklerini tartıştığımız forum sitesidir.

Dikkat çeken araştırma: Pandemi çocukların toplumsal yeteneklerine darbe vurdu

Leila

Global Mod
Global Mod
Covid-19 pandemisi 2 yılda uzun müddette dünyada 6 milyondan fazla kişinin vefatına ve büyük değişimlere niye olurken, pandeminin getirdiği kısıtlamalardan en çok etkilenenler içinde bebekler ve çocuklar da bulunuyor. İngiltere’de yürütülen bir araştırmada, pandeminin geride irtibat kurmakta kuvvetlik çeken bir nesil bıraktığını bildirdi.

İngiltere’de hükümete bağlı Eğitim Standartları ve Çocuk Hizmetleri Ofisi’nin (Ofsted) araştırması, Covid-19 pandemisinin küçük çocukların toplumsal gelişimlerini kıymetli ölçüde etkilediğini ortaya koydu.

Kurumun İngiltere’de yürüttüğü araştırmada, 2 yıldan uzun müddettir devam eden pandeminin geride bağlantı kurmakta kuvvetlik çeken bebekler ve küçük çocuklar nesli bıraktığı kaydedildi. Pandemi müddetince uygulanan kısıtlamalar niçiniyle küçük çocukların arkadaş edinmekte daha fazla zorlandığına, bebeklerin konuşma ve bezi bırakma vaktinin geciktiğine dikkat çekildi.

Araştırmaya göre pandemi periyodunda uzun mühlet konuta kapanan çocuklar ve bilhassa bebekler, az sayıda kişi gördükleri için daha utangaç ve gergin oluyor ve bağlantıda önemli meseleler yaşıyor.

DAHA GEÇ YÜRÜYORLAR

Araştırma neticelerina nazaran pandemi bebeklerin fizikî gelişimlerini de olumsuz etkiledi. Bebekler, pandemi öncesine göre daha geç emeklemeye ve yürümeye başladı, kendi başlarına giyinme üzere yeteneklerinde de gerileme gözlemlendi.

Birfazlaca çocuğun ise televizyon önünde daha fazla vakit geçirdiği ve izlediklerini taklit ettiği belirlendi. Ayrıyeten maske kullanmasının da çocukların irtibat yeteneklerini olumsuz etkilediği açıklandı.

Uzmanlar, bu sonuçların çocukların okula başlama yaşının da yükselmesine yol açabileceği ikazında bulundu. Araştırma takımının başındaki Amanda Spielman, “Pandemi devam eden zorluklar bıraktı. Bilhassa küçük çocuklar için kaygılıyım. Bu husus ele alınmazsa ilkokullarda problemler baş gösterebilir” dedi.

Okumaya devam et...
 
Üst