Sitemizin hiçbir kişi, kurum yada kuruluş ile bağlantısı bulunmamaktadır. Bağımsız olarak sosyal etkileşim kurabileceğiniz yurtdışı kültür etkinliklerini tartıştığımız forum sitesidir.

Diş doktoruna gitmek sizi bunama riskinden kurtarabilir mi?

Leila

Global Mod
Global Mod
Finli araştırmacılar, diş eti hastalığından ve diş kaybından muzdarip insanların, bunama yaşama mümkünlüğünün kabaca beşte bir oranında daha fazla olduğunu buldu.

Diş tabibine gitmek angarya üzere gelebilir. Lakin Doğu Finlandiya Üniversitesi’nde yapılan bir çalışma, düzenli denetimler yaptırmanın nitekim kıymetli olduğunu öne sürüyor, zira demanstan korunmanıza yardımcı olabilir.

Daily Mail’de yer alan habere göre, uzmanlar, diş sıhhatinin “izlenmesi ve yönetiminin” bu durumu önlemede anahtar olabileceğini öne sürdüler.


ARALARINDAKİ BAĞ İNCELENMEYE DEVAM EDİLMELİ

Son on yılda, birkaç çalışma, makus ağız sıhhati ve bunama içinde benzeri bir ilişki ortaya çıkardı. Bu da birtakım araştırmacıların, durumun diş eti hastalığının kendisinden kaynaklanabileceğini iddia etmelerine niye oldu. Diş eti kanamasına niye olan tıpkı bakteri, sıhhat vazifelilerinin organa ziyan verebileceğine inandığı beyne ulaşabilir.

Ancak yeni çalışmayla bile, makûs ağız sıhhatinin bunamaya mutlaka niye olduğuna dair bir delil yok. Finlandiya araştırması da yalnızca gözlemseldir.

Bağlantı aslında tam zıddı bir niçinle olabilir. Uzmanlar, hastalığın erken etabında olan insanların dişlerini fırçalamayı unutabileceğini de savunuyor.

Okumaya devam et...
 
Üst