Sitemizin hiçbir kişi, kurum yada kuruluş ile bağlantısı bulunmamaktadır. Bağımsız olarak sosyal etkileşim kurabileceğiniz yurtdışı kültür etkinliklerini tartıştığımız forum sitesidir.

Diş fırçalamak orucu bozar mı? Ramazan ayında ağız kokusu nasıl önlenir?

Leila

Global Mod
Global Mod
Ramazan ayı ile birlikte orucu bozan ve bozmayan durumlara yönelik aramalar artmaya başladı. Diş fırçalayarak ağız bakımını eksik etmek istemeyenler “Diş fırçalamak orucu bozar mı?” sorusuna cevap arıyor. Diyanet’e göre boğaza su kaçırmadan ağzı su ile çalkalamak orucu bozmadığı üzere diş fırçalamakla da oruç bozulmaz.

Oruçluyken ağız kokusu yaşamamak isteyen vatandaşlar oruçluyken diş fırçalamanın orucu bozup bozmayacağını araştırıyor. İşte Ramazan’da ağız kokusunu tedbire yolları ve diş fırçalamanın oruca tesirine dair detaylar…

DİŞ FIRÇALAMAK ORUCU BOZAR MI?

Boğaza su kaçırmadan ağzı su ile çalkalamak orucu bozmadığı üzere diş fırçalamakla da oruç bozulmaz. birebir vakitte, diş macununun, misvak modüllerinin yahut suyun boğaza kaçması halinde oruç bozulur. Orucun bozulma ihtimali dikkate alınarak, dişlerin imsaktilk evvel ve iftardan daha sonra fırçalanması uygun olur.

RAMAZAN’DA AĞIZ KOKUSU NASIL GİDERİLİR?

Diş Doktoru Pertev Kökdemir, Ramazan’da diş sıhhati hakkında bilmemiz gerekenleri ve ağız kokusu ile nasıl başa çıkabileceğimizi aktardı. en kıymetli sorun olan ağız kokusuna değinen Kökdemir, ağız kokusunun, sadece diş çürüklerinden meydana gelmediğini belirtti. En büyük niçini diş eti iltihabıdır. Ayrıyeten protezler de ağız kokusu yapabilir. Öteki taraftan bronşlar ve mideyle ilgili kokular da meydana gelebilir. Özellikle, daha evvel yediğimiz besinler ve midenin boş olması, koku mümkünlüğünü artırır. Geniz eti akıntıları da koku yapabilir. Ağız bakımı bilhassa sahurda gereğince yeterli yapılmadığında koku daha da artabilir. Ağız spreyleri oruçluyken de rahatlıkla kullanılabilir, kokuyu gideren ağız gargaraları ise yutmamak kaydıyla gün ortasında birkaç sefer yinelanabilir. Ayrıyeten tükürük salgısını arttırıcı önlemler bu kokuyu baskılar. Ramazandan evvel de şahıslar diş bakımı yaptırırsa bu biçimde bir meseleyle karşılaşmaz.

Evet, bilhassa iftarda ve sahurda yenilen yemeklerden daha sonra ağızdaki istikrarlar büsbütün bozulur, asit oranı artar. ötürüsıyla bakteri çoğalması için uygun ortam oluyor. Yemek yenildikten daha sonra çabucak yatıldığı için ağız içi harareti artar, daha fazlaca bakteri üreyebilir. bu vakitte dikkat edilmezse, diş çürükleri artar.

Okumaya devam et...
 
Üst