Sitemizin hiçbir kişi, kurum yada kuruluş ile bağlantısı bulunmamaktadır. Bağımsız olarak sosyal etkileşim kurabileceğiniz yurtdışı kültür etkinliklerini tartıştığımız forum sitesidir.

Dişlerini Türkiye’de Yaptıran İngiliz hanımın Öfke Dolu Paylaşımları

Leila

Global Mod
Global Mod
Geçtiğimiz günlerde TikTok’ta Katie Inglis isimli genç bir bayanın yaptığı paylaşım, dünya genelinde pek dikkat çekti. Türkiye’ye gelerek dişlerini yaptırdığını anlatan bayan, bu tecrübesi ‘yaşamında aldığı en makus karar’ olarak kıymetlendirdi. Gelin, genç hanımın tecrübesine dair anlattığı olayın bilgilerina daima birlikte bakalım.


Her şey, Katie’nin Türkiye’de başarılı diş tabiplerinin olduğunu duymasıyla başladı.


Katie, diş sorunlarını çözmek için internet üzerinden titiz bir araştırma yapmaya başladı. Bu araştırma sürecinde Türkiye’deki diş tedavilerinin oldukça başarılı olduğu detaylarıne ulaşınca araştırmalarını biraz daha ayrıntılandırarak Türkiye’deki başarılı hekimleri ve hastaneleri inceledi. daha sonrasında tedavi olmak için Türkiye’ye seyahat etme sonucu aldı. Ülkeye gelen genç bayan, rezervasyon yaptırdığı otele yerleştikten daha sonra hekimiyle görüşme yaptı ve belirlenen ameliyat gününü beklemeye başladı.


“13 kanal tedavisine ve 24 diş tıraşına 6000 sterlin ödedim.”.


Ameliyat günü geldiğinde Katie hayli heyecanlıydı. Yakınlarıyla paylaştığı fotoğraflar da bunun bir ispatıydı. Otelinden çıkıp hastaneye yerleştiğinde de son derece rahattı. Ameliyata girmeden hemilk evvel yetkililer tarafınca yapılacak tüm süreçler ona tekrar aktarıldı ve ameliyat başladı. Operasyonda kanal tedavisinin yanı sıra diş tıraşlama ve beyazlatma süreçleri de yapıldı. Başlarda hiç bir sorun olmasa da Katie’nin ameliyat daha sonrasında yaşadıkları onu acılar ortasında bıraktı.


“Şimdiye kadar yaşadığım en acılı şeydi!”.


Ameliyat daha sonrasında fazlaca zorluk çeken Katie, yaşadıklarını insanlara aktarmak için yaptığı paylaşımda tüm tecrübelerini aktarmaya kararlıydı. Türkiye’de başına gelenlerden her insanın haberdar olmasını isteyen genç bayan, paylaşımında yapılacak süreçler için 6000 sterlin ösöylemiş olduğini ve toplamda sekiz saat anestezi altında kaldığını anlattı. Katie, bu ameliyatın şimdiye kadar yaşadığı en makûs tecrübe olduğunu söyleyerek ameliyat daha sonrasında yaşadığı sıkıntıları ayrıntılandırdı.


“Kısa mühlet ortasında epeyce berbat biçimde hastalandım.”


Katie, tüm süreçler bittikten daha sonra oteline döndüğünde kendini hayli yorgun hissediyordu. Üstelik genç bayanın bütün bedeni ağrıyordu. daha sonrasında şişlikler ve morluklar gitgide daha berbat bir hâl almaya başladı ve Katie kısa müddet içerisinde şiddetli bir halde hastalandı.


“Dört gün boyunca yataktan çıkamadım.”


Katie, bunu takip eden dört gün boyunca da yataktan çıkamadı. Ne yapacağını bilemeyip panikle tabibi aradığında ise bu meselelerin yaşanabileceği ve kısa müddet daha sonra güzelleşeceği yanıtını aldı. halbuki ağzının ortasında dayanamayacağı şiddette ağrılar vardı ve aslında bir şeylerin zıt gittiğinin farkındaydı. Biraz toparlandıktan daha sonra ülkesine dönen Katie, geçen vakte karşın dişleriyle ilgili sorunları atlatamadı ve İngiltere’deki tabibini ziyaret ettiğinde bir operasyon daha geçirmek zorunda olduğunu anladı.


“Bir operasyon daha geçirmek zorundaydım.”


İngiltere’ye döndükten daha sonra bir türlü iyileşemeyen Katie’nin çektiği acılar daha da şiddetlendi ve Katie, artık dayanabilecek durumda değildi. Bu yüzden kendi tabibine gitti ve yapılan denetimlerde diş iplerinin diş etlerinde bırakıldığı anlaşıldı. Türkiye’deki tabibin bıraktığı diş iplerinden kurtulmak ise dikiş atılmadan mümkün değildi. hayatına olağan bir halde devam edebilmek için bunu yaptırmak zorunda olduğunu anlatan Katie, kendi ülkesinde bir daha operasyon geçirip güzelleştikten daha sonra yaşadıklarını aktarmak için bir görüntü çekti ve TikTok’ta paylaştı.


“Dişlerinizi yaptırmak için Türkiye’ye gitmeyin!”


Türkiye’de geçirdiği diş ameliyatı ve bundan daha sonra yaşadığı berbat günleri tüm detaylarıyla paylaştığı görüntü, TikTok üzerinde kısa vakit ortasında dikkat çekmeye başladı. bu biçimde bir karar vererek hayli büyük bir kusur yaptığını söylemiş olduği görüntüyü farkındalık yaratmak için paylaştığını anlatan Katie, kısa müddet ortasında birfazlaca kullanıcı tarafınca dayanak yorumları aldı. Lakin ona bu paylaşımı yaptığı için kızanlar ve hatta onu ciddiye almayanlar da oldu.


“Bu farkındalık görüntüleri yeni trend!”


Son vakit içinderda TikTok üzerinde sıkça rastlanan farkındalık görüntülerinden rahatsız olan bir kesim kullanıcı Katie’yi tenkit yağmuruna tuttu. Bu tip süreçleri yurt haricinde yaptıranların uygun şartlarda tedavi edilmediğini ve hatta daha sonra daha fazla para ödemek zorunda kaldıklarını düşünenler de vardı. Fakat Katie’nin paylaşımına ‘Nefret telaffuzlarıyla müsabakan büyük mümkünlük. bir daha de bir yürek örneği gösterip insanları uyardın.’ üzere olumlu yorumlar da yapıldı. Onunla empati kuranlar ise ‘Çektiğin acıyı iddia edemiyorum.’ diyerek genç hanımı bir nebze de olsa rahatlatmaya çalıştı. Biz de olayın tesirlerini atlatmaya çalıştığını anlatan Katie’nin yaşadığı bu acı tecrübeden daha sonra hissettiklerini anlıyor, tekrar ülkemizin bu biçimde berbat olaylarla anılmamasını diliyoruz.

Okumaya devam et...
 
Üst