Sitemizin hiçbir kişi, kurum yada kuruluş ile bağlantısı bulunmamaktadır. Bağımsız olarak sosyal etkileşim kurabileceğiniz yurtdışı kültür etkinliklerini tartıştığımız forum sitesidir.

DLR, Aurelia Turbines ve REWAG, mikro gaz türbinleri konusunda işbirliği yapma konusunda anlaştı

Hasan

New member
Mikro gaz türbinleri, sürdürülebilir, merkezi olmayan bir enerji kaynağı için öncü bir teknolojidir. Bu küçük gaz türbinleri, örneğin binalara ve küçük ve orta ölçekli şirketlere ısı ve elektrik sağlamak için kombine ısı ve enerji santrallerinde kullanılabilir. Alman Havacılık ve Uzay Merkezi (DLR), Finlandiyalı üretici Aurelia Turbines ve Regensburg enerji ve su kuruluşu (REWAG), gelecekte bu teknolojinin daha da geliştirilmesi için yakın işbirliği içinde çalışmayı amaçlıyor. Ortaklar birlikte, öncelikle mikro gaz türbinlerinde yakıt olarak hidrojen kullanımını araştırmak istiyor.


“Çok yönlü” mikro gaz türbini: merkezi olmayan enerji beslemesi için bileşen



Mikro gaz türbinleri, yüksek bir genel verimlilik ile karakterize edilir. Farklı yakıtlarla çalıştırılabilirler ve bunları özellikle verimli ve düşük emisyonla yakabilirler. Tüketicinin bulunduğu yerde elektrik ve ısı üretirseniz, taşıma ve dönüştürme sırasındaki kayıplar da en aza indirilebilir. Enerji arzının sürdürülebilir dönüşümü sürecinde, hidrojen önemli bir rol oynayacaktır: bir yakıt ve bir enerji deposu olarak. Örneğin, şu anda ihtiyaç duyulmayan rüzgar enerjisi veya fotovoltaik sistemlerden elde edilen elektrikten su elektrolizi yoluyla üretilebilir.


Odak noktasında özel yanma odası sistemleri



İlk ortak proje olarak ortaklar, Regensburger Energie- und Wasserversorgung (REWAG) ile birlikte bir mikro gaz türbini kuracak ve devreye alacak. Bu türbin 400 kilovatlık bir elektrik çıkışına ve yüzde 40’ın üzerinde çok yüksek bir elektrik verimliliğine sahiptir. Regensburg’daki kombine bir ısı ve enerji santralinin parçası olacak, üretilen elektrik beslenecek ve ısı yerel bir ısıtma şebekesi için kullanılacak. Stuttgart’taki Yanma Teknolojisi Enstitüsü’nden DLR araştırmacılarının odak noktası, özel bir brülör sisteminin geliştirilmesidir. Önce doğal gaz ve hidrojen karışımıyla, son olarak da saf hidrojenle çalıştırılacaktır. Gaz türbini departmanı başkanı DLR bilim adamı Dr. Peter Kutne, “Hidrojen, doğal gazdan çok daha hızlı yanar. Normal yanma odalarında, bu, yüksek düzeyde kirletici emisyonlara veya sıcaklıklar çok yüksek olduğu için hasara yol açar” diyor.

Peter Kutne, “DLR, yanma odası sistemlerini geliştirme ve optimize etme alanında kapsamlı bilgi birikimine ve uzun yıllara dayanan deneyime sahiptir. Her ikisini de, mümkün olan en geniş yakıt yelpazesi için temiz yanma teknolojileri geliştirmek için kullanmak istiyoruz,” diye devam ediyor Peter Kutne. Aurelia Turbines’in CEO’su Matti Malkamäki şunları ekliyor: “Bu işbirliği, müşterilerimize piyasadaki en verimli küçük gaz türbinlerini sunarken aynı zamanda hidrojen gibi yenilenebilir enerji taşıyıcılarının potansiyelini ortaya çıkarmanın bir başka adımı. erken bir aşama.”
 
Üst