Sitemizin hiçbir kişi, kurum yada kuruluş ile bağlantısı bulunmamaktadır. Bağımsız olarak sosyal etkileşim kurabileceğiniz yurtdışı kültür etkinliklerini tartıştığımız forum sitesidir.

DLR enerji ve ulaşım araştırmaları ABD’ye ilham veriyor

Hasan

New member
29.10’dan itibaren. 1 Kasım 2018 tarihinden itibaren DLR’den Prof. Dr.-Ing başkanlığındaki bir heyet. Karsten Lemmer, Enerji ve Ulaştırmadan Sorumlu Yönetim Kurulu Üyesi, ABD’deki çeşitli ortaklar. Bunlar, özellikle enerji tedariki ve depolama ile ulaşımın geliştirilmesi ve tasarımı söz konusu olduğunda, Almanya ve Avrupa’ya benzer zorluklarla karşı karşıyadır. Farklı ortaklarla uyumluluk çok yüksekti: Geleceğin enerji ve ulaşım sorunları için sistemik DLR araştırmasının benzersizliği özellikle etkileyiciydi.


NREL ile ortak araştırma konuları ve projeleri



DLR’nin özellikle güneş ve rüzgar enerjisi araştırmalarında yoğun bir araştırma ortaklığı sürdürdüğü Denver, Colorado’daki devlete bağlı Ulusal Yenilenebilir Enerji Laboratuvarı (NREL), yenilenebilir enerjiler açısından DLR’ye çok benziyor. Araştırma kampüsleri, diğer şeylerin yanı sıra rüzgar türbinleri, fotovoltaik sistemler, bir hidrojen dolum istasyonu ve binaların, cihazların ve araçların enerji tüketimi için test sistemlerini barındırır. Ekim ayı sonunda NREL’de bir rüzgar türbinine DLR tarafından imal edilen bir rotor kanadı monte edilerek birlikte ölçümler yapılmıştır. DLR ve NREL, özellikle enerji ve hareketlilik kavramlarının sistemik olarak değerlendirilmesi söz konusu olduğunda, birbirini en iyi şekilde tamamlayabildiğinden, işbirliğinin daha da yoğunlaştırılması konusunda anlaşmaya varıldı. Ulaştırma sektöründe NREL ile işbirliği özel bir uzantı olabilir – konular ve hedefler üzerindeki anlaşma eziciydi. Özellikle, üst düzey de dahil olmak üzere bilim insanı değişimi yoğunlaştırılmalıdır. Yıllık bir toplantıda, ortaklar gelecekte ortak enerji ve ulaşım araştırmaları için stratejik yönelimler, siyasi çerçeve koşulları ve uzun vadeli zorluklar hakkında görüş alışverişinde bulunacaklar.


Dünya Bankası ile işbirliği



Washington DC’deki heyet, DLR için yeni bir ortak kazanmayı başardı: Dünya Bankası Grubu veya kısaca Dünya Bankası. Dünya Bankası’nın görevi, mali destekle dünya çapında Sürdürülebilir Kalkınma Hedeflerine ulaşılmasını teşvik etmektir. Bu nedenle, enerji depolama sistemleri, kentsel ve elektrikli mobilite Dünya Bankası’nın odak noktasıdır. Yenilikçi DLR araştırma yaklaşımlarının Dünya Bankası’nın hedef ülkelerinde uygulama potansiyeli çok olumlu tepkiler aldı. Bu yıl için başka bir üst düzey toplantının yanı sıra birkaç Dünya Bankası departmanıyla daha fazla özel istişareler kararlaştırıldı.


Yüksek düzeyde otonom sürüşle takas



Heyet gezisinin bir diğer konusu da yüksek otonom sürüş fonksiyonlarının geliştirilmesi ve onaylanmasıydı. Avrupa ve ABD burada farklı yaklaşımlar izliyor, bu nedenle gelişmelerin sürekli olarak paylaşılmasında fayda var. Bunları karşılaştırmak için DLR, Alman DFG ve Amerikan NSF tarafından finanse edilen ortak bir uzman çalıştayına davet edildi. Prof. Lemmer çalıştayı açtı ve ardından Alman Federal Karayolu Araştırma Enstitüsü (BAST) ile birlikte ABD düzenleyici otorite ve araştırma kurumu (Ulusal Karayolu Trafik Güvenliği İdaresi) temsilcileriyle bir araya geldi.

Lemmer, Amerika Birleşik Devletleri’ne yaptığı açılış gezisi hakkında, “Yeni araştırma konularının, yeni ortaklardan gelen enerji depolama araştırması gibi temel konularımızın yanı sıra, tanınmış ortaklardan aldığı büyük yanıttan memnunum.” “Dünya Bankası ile enerji ve mobilite alanlarında kârlı bir işbirliğine giden yolu belirlemeyi başardık. Bilimsel açıdan mükemmel araştırma ortaklarıyla yenilenebilir enerjiler konusunda artan işbirliğine yönelik somut adımlar üzerinde anlaşmaya varıldı.”
 
Üst