Sitemizin hiçbir kişi, kurum yada kuruluş ile bağlantısı bulunmamaktadır. Bağımsız olarak sosyal etkileşim kurabileceğiniz yurtdışı kültür etkinliklerini tartıştığımız forum sitesidir.

DLR, Fransa’daki araştırmasının ana odak noktası olarak enerji ve taşımacılığı sunuyor

Hasan

New member
Alman Havacılık ve Uzay Merkezi (DLR) yönetim kurulu üyesi, enerji ve ulaşım alanlarından sorumlu Prof. Karsten Lemmer, 11-13 Mart 2019 tarihlerinde Paris’e yaptığı bir gezi sırasında Almanya Büyükelçisi Dr. , ayrıca Fransız uzay ajansı CNES ve Fransız demiryolu SNCF temsilcileriyle ulaşım ve enerji programlarında olası işbirliğini görüşmek üzere.

Fransız bilim ve sanayi temsilcileriyle yapılan toplantının odak noktası, enerji ve ulaşım alanlarının DLR araştırmasında merkezi öncelikler olarak sunulması ve Fransız ortaklarla olası işbirliğinin belirlenmesiydi.

DLR halihazırda CNES ile uzayda birçok ortak faaliyet yürütüyor. Bu artık, mevcut işbirliğinin uzay sektörünün ötesinde, enerji ve ulaşım alanlarında potansiyel olarak genişletilmesiyle ilgiliydi. SNCF ile mevcut işbirliği, talebe dayalı otomatik sürüş gibi gelecekteki demiryolu taşımacılığının özelliklerini içerecek şekilde genişletilecektir. Raylardaki engellerin otomatik olarak algılanması ve örneğin aksama durumunda sürücüsüz trenlerin uzaktan kumandası için konseptlerin geliştirilmesine yönelik ortak çalışmalar özellikle ilgi çekicidir.

Konaklama sırasında, ulaşım, trafik planlaması ve ağları üzerine Fransız teknoloji ve bilim araştırma enstitüsü (IFSTTAR) ile hareketlilik ve araç konseptleri alanlarında yakın işbirliğini amaçlayan bir işbirliği anlaşması imzalandı. Her iki ortak da sanal bir enstitü biçiminde yenilikçi hareketlilikte bilimsel alışverişi ve uzmanlık havuzunu güçlendirmek istiyor. Trafik altyapısının otomasyonu ve teknik olarak izlenmesine ilişkin ikinci bir anlaşma, bu yılın sonundan önce yapılacak. Diğer şeylerin yanı sıra, bunun için yapay zeka yöntemleri kullanılacaktır.

Ziyaretin devamında, Fransız Alternatif Enerjiler ve Atom Enerjisi Komisyonu (CEA), Fransız-Alman Enerji Geçişi Ofisi (DFBEW/OFATE) ve Bilimsel Araştırma Merkezi temsilcileriyle görüşmeler yapıldı. (CNRS). CNRS’nin enerji ve ulaşım araştırma alanlarında DLR ile birçok temas noktasına sahip olduğu gösterilmiştir. Gezi sonucunda iki kurum arasındaki görüşmeler, özellikle “Akıllı Şehirler” için çözümler veya genel olarak sektör eşleştirme gibi her iki alanı disiplinler arası ve karlı bir şekilde birleştiren konularda derinleşecek.
 
Üst