Sitemizin hiçbir kişi, kurum yada kuruluş ile bağlantısı bulunmamaktadır. Bağımsız olarak sosyal etkileşim kurabileceğiniz yurtdışı kültür etkinliklerini tartıştığımız forum sitesidir.

DLR, iklim dostu enerji tedariki ve mobilite için hidrojen teknolojilerini gösteriyor

Hasan

New member
Alman Havacılık ve Uzay Merkezi (DLR), 19-20 Ekim 2022 tarihlerinde Bremen’de düzenlenen Hydrogen Technology Expo’ya katılıyor. Salon 5’teki stantta, 8350 numaralı stantta, DLR, gelecekte iklim açısından nötr bir enerji tedariki ve deniz taşımacılığının karbondan arındırılması için teknolojileri gösterecek. Salon 5, Stand 4050’deki Bremen Eyaleti ve Eko-verimli Malzemeler ve Teknolojiler Merkezi’nin (ECOMAT) ortak standında DLR Sanal Ürün Evi, hidrojen tanklarının üretiminde uzay uzmanlığının nasıl kullanılabileceğini sunacak. yenilikçi uçak konseptleri.

DLR, bu yılki Hidrojen Teknolojisi Fuarında şu konuları sunuyor:


Gemiler için iklim dostu enerji tedariği



Araştırma ve endüstriden ortaklarla birlikte, DLR Teknik Termodinamik Enstitüsü, gemilerde iklim dostu bir enerji kaynağı araştırıyor. Temel gemide elektrik ve ısı üretmek için oldukça verimli bir yakıt hücresi sistemidir. Yakıt pili sistemi farklı yakıtlarla çalıştırılabilir. Teknolojiyi test etmek için, AB araştırma projesi NAUTILUS’ta gemi uyumlu bir gösterici geliştiriliyor. Sergide, sistem bileşenleri bir model gemide sunulmaktadır.


Tuz mağaralarında hidrojen depolama



Tuz mağaraları, doğal yeraltı tuz yataklarında yapay olarak oluşturulmuş oyuklardır. Büyük miktarlarda bile hidrojen depolamak için idealdirler. Teknik tasarım ve operasyonel yönetim, DLR Ağa Bağlı Enerji Sistemleri Enstitüsündeki mevcut araştırma çalışmalarının odak noktasıdır. Fuarda sunulan sergiler arasında bir mağara tipi yüksek basınçlı reaktör yer alıyor. Bu, bir mağaradaki basıncı ve hidrojen atmosferini simüle eder. Kullanılan malzemeler ve hidrojenin saflığı üzerindeki etkiler bu şekilde incelenebilir.


İklim nötr uçak için hidrojen tankı



DLR Sanal Ürün Evi’nde (VPH), araştırmacılar, uçak geliştirme için tamamen dijital bir tasarım, üretim ve test adımları zincirini test ediyor. Bu süreçler şu anda özellikle “akıllı kanatlar ve kontrol yüzeyleri” ve “hidrojen tankları” alanlarındaki endüstriyel konseptler için daha da geliştirilmektedir. Ticaret fuarında VPH, uzay uygulamaları için bir yakıt depolama tankı örneği gösterecek. DLR, havacılık için sıvı hidrojeni depolamak üzere daha yüksek kaliteli tanklar geliştirmek için uzay araştırmalarından elde edilen bu uzmanlığı kullanır.


Elektrokimyasal enerji dönüştürücüler



Elektrolizörler ve yakıt hücreleri, “yeşil” hidrojen üretmek veya onu elektrik ve ısıya dönüştürmek için idealdir. Ancak burada hala büyük bir araştırmaya ihtiyaç var: DLR Teknik Termodinamik Enstitüsü, yakıt hücresi ve elektroliz bileşenlerini analiz etmek için yöntemler sunuyor. Bu, ticari katalizörlerin karakterizasyonunu ve aynı zamanda yeni, platin içeren ve platin içermeyen, uzun ömürlü katalizör malzemelerinin geliştirilmesini içerir. Membran elektrot birimleri ve yığınları gibi ayrı ayrı bileşenlerin kombinasyonu ve bunların karakterizasyonu, uygulamaya yönelik araştırma konuları arasındadır.


Hydrogen Technology Expo konferans programında DLR katkıları



DLR, Hydrogen Technology Expo’nun konferans programında konuşmacılarla temsil ediliyor: Konular arasında, yenilenebilir enerjiler için anahtar bir teknoloji olarak hidrojen ve hidrojen yakıt hücreleri için elektroliz yöntemleri yer alıyor.
 
Üst