Sitemizin hiçbir kişi, kurum yada kuruluş ile bağlantısı bulunmamaktadır. Bağımsız olarak sosyal etkileşim kurabileceğiniz yurtdışı kültür etkinliklerini tartıştığımız forum sitesidir.

DLR jürisi, bu yılki NASA/DLR Tasarım Yarışmasının kazanan Alman takımını seçti

Hasan

New member
  • Bir bakışta NASA/DLR Design Challenge 2018/2919
Bu yıl da öğrenciler, tasarımlarının performansına ilişkin jürinin yüksek taleplerini karşılıyorlar: uçak konfigürasyonları çok kısa pistlerde kullanılabilmeli ve aynı zamanda kabul edilebilir bir seyir hızına sahip olmalıdır. Yolcudan yük taşımacılığına kullanımda kısa vadeli değişikliklere olanak tanıyan kavramların gözden geçirilmesi de dahil olmak üzere, çok çeşitli disiplinlerden yeni teknolojilerin tasarımlara entegre edilmesi gerekiyordu. Pilotlarla yolcu uçuşları ve otomatikleştirilmiş, insansız kargo uçuşlarının ortakyaşamının bu tür uçakların onları işleten havayolları için çekiciliğini artırıp artırmayacağı sorusu da incelendi.

Yaklaşık 40 öğrenciden oluşan beş takım yenilikçi tasarımlar sundu. Başlangıç toplantısı 12 Nisan 2019’da Braunschweig’deki DLR’de göreve giriş ve saha turunu da içerecek şekilde gerçekleştirildi. DLR Havacılık Direktörü Henke’nin yanı sıra çeşitli DLR havacılık enstitülerinin yöneticilerinden oluşan Alman uzman jürisi, 1 Ağustos 2019’da Hamburg’daki ZAL’de yapılan final sunumlarının ardından kazanan takımı seçti. Kazananlar, Eylül 2019’da ABD’de NASA’ya seyahat edecek ve kazanan Amerikan takımıyla birlikte bir sempozyumda havacılık uzmanlarına tasarım önerilerini sunacak.

DLR Havacılık Başkanı Henke, NASA Havacılık Yöneticisi Dr. Jaiwon Shin ile birlikte NASA/DLR Tasarım Yarışmasını hayata geçirdi. 2018/2019 yarışması üçüncü kez gerçekleşti. Her yıl Almanya ve ABD’deki teknik üniversitelerden öğrencilere modern havacılığın gerçek ve şu anda hala açık olan soruları üzerinde çalışma fırsatı sunuyor.
 
Üst