Sitemizin hiçbir kişi, kurum yada kuruluş ile bağlantısı bulunmamaktadır. Bağımsız olarak sosyal etkileşim kurabileceğiniz yurtdışı kültür etkinliklerini tartıştığımız forum sitesidir.

DLR kurucu ikilisi, ileri teknoloji plastikler için onarım konseptiyle yola çıkıyor

Hasan

New member
Uçaklar, arabalar ve gemiler veya rüzgar türbinlerinin rotorları için yüksek performanslı plastikler, hafif ve aynı zamanda yüksek mukavemetli malzemelerin gerekli olduğu yerlerde giderek daha fazla kullanılmaktadır. Bununla birlikte, bu tür fiber takviyeli plastiklerden yapılan yapılar hasar görürse, bunların onarımı nispeten zor ve pahalıdır. Alman Havacılık ve Uzay Merkezi’nden (DLR) iki genç araştırmacı, bunu değiştirmek için yola çıktı: msquare şirketi, Markus Kaden ve Marvin Schneider, yeni ve etkin bir onarım sürecini piyasaya sürmek istiyor. Teknolojik temel, FlexIn Heat adlı yenilikçi bir ısıtma konseptidir. Yardımı ile bir tamir parçası, çevredeki yapıya bağlanacak şekilde hızlı ve hassas bir şekilde ısıtılabilir.


msquare: İlk kez verilen Horst Rauck Kurucular Ödülü sahibi



Yenilikçi düşünce, girişimci eylem ve risk alma isteğinin yeni iş fikirleri pazarlarken işe yaradığı gerçeği, msquare’in kurucu ekibinin DLR Dostları Derneği tarafından Horst Rauck Kurucular Ödülü’ne layık görülmesiyle gösteriliyor. Araştırma ikilisi, 6 Kasım 2018’de Braunschweig’de düzenlenen DLR Yıllık Genel Kurulunda 5.000 Euro değerindeki ödülü kabul etti. Ödül ilk kez verildi ve DLR Dostları Derneği’nin merhum eski başkanı Horst Rauck’ın anısına verildi.


Verimli onarım çözümleri için büyük pazar potansiyeli



Yalnızca Almanya’da yaklaşık 30.000 rüzgar türbini var. Hasar, örneğin yıldırım çarpması nedeniyle düzenli olarak meydana gelir. Fiber kompozit bileşenlere sahip uçakların yılda ortalama yedi kez tamir edilmesi gerekiyor. DLR bilim adamı ve kurucusu Markus Kaden, “Esnek ısıtma matı ve mobil onarım kutusu kombinasyonumuzla geldiğimiz yer burasıdır” diyor. Isıtma matı, plastik bir kumaş üzerine işlenmiş bir endüksiyon bobininden ve bir silikon vakumlu mattan oluşur. Onarılacak parça ve onarılacak yapı, basınç ve sıcaklık altında optimum şekilde bağlanır. Süreç, mobil onarım kutusu yardımıyla kontrol edilebilir. Kaden, “Müşterilere birkaç bileşenden oluşan ve aynı zamanda 400 santigrat dereceye kadar sıcaklıklarda hızlı ve hassas onarımlar sağlayan bir çözüm sunuyoruz – kavisli yüzeylere sahip yapılar için bile” diye özetliyor Kaden.

Kurucular, Stuttgart’taki DLR Yapı Tasarımı ve Yapısal Teknoloji Enstitüsü’ndeki araştırma çalışmaları sırasında msquare teknolojisi fikrini ortaya attılar. Enstitü, ağırlıklı olarak fiber takviyeli plastik ve seramikten yapılmış, havacılık, araç yapımı ve enerji teknolojisi için yüksek performanslı yapılar geliştirmeye odaklanıyor. DLR Teknoloji Pazarlama desteği ile ilk prototipe kadar olan süreci geliştirmeye devam ettiler ve aynı zamanda başta havacılık ve rüzgar enerjisi sektörleri olmak üzere firmalarla bağlantılar kurdular.


Girişimci ruhla geleceği hedeflemek



Mart 2018’de şirketi kurmaya hazırlanan iki mühendis, işletme dünyasının derinliklerine daldı: bir iş planı oluşturdular, bunun için pazarları analiz ettiler, potansiyel müşterileri belirlediler ve finansman, kontrol ve satış hakkında yoğun bir şekilde düşündüler. İlk birkaç ayı değerlendiren Marvin Schneider, “Günümüzün sadece 24 saat olduğunu çok çabuk fark ettik. Özellikle başlangıçta her şeyi kendiniz yaptığınızda, göz kulak olmanız gereken birçok farklı şantiye var” diyor. kurucu olur. Bu nedenle destek bu yılın ortasından beri devreye giriyor: Max Eberl, iş geliştirme, erken aşama finansmanı ve satış ve kontrol alanlarındaki kapsamlı deneyimiyle, deneyimli bir kurucu olarak şirketi güçlendiriyor. Ekip şu anda teknolojisini diğer pazarlar için daha da geliştirmek ve yeni müşteriler kazanmak için çalışıyor. Birkaç yorucu aya rağmen ikiliden girişimci ruh konuşmaya devam ediyor. Kaden ve Schneider, “Uzun vadede istikrarlı ve yenilikçi bir orta ölçekli şirket kurmak istiyoruz” diyor.
 
Üst