Sitemizin hiçbir kişi, kurum yada kuruluş ile bağlantısı bulunmamaktadır. Bağımsız olarak sosyal etkileşim kurabileceğiniz yurtdışı kültür etkinliklerini tartıştığımız forum sitesidir.

DLR, Stuttgart’ta merkezi olmayan enerji tedariki için araştırma platformu açtı

Hasan

New member
Merkezi olmayan bir enerji arzı için günlük konseptler, enerji geçişinin uygulanmasında önemli bir rol oynamaktadır. Elektrik ve ısı tüketiciye yakın üretilirse, nakliye ve dönüşüm sırasındaki kayıplar en aza indirilebilir. Merkezi Olmayan Enerjiler teknoloji platformu ile Alman Havacılık ve Uzay Merkezi (DLR), ortaklarla yakın işbirliği içinde gerçek uygulama koşulları altında mikro gaz türbinlerine dayalı kombine ısı ve enerji santrallerini test etmek ve daha da geliştirmek için Stuttgart’taki konumunda benzersiz bir test tesisi kurdu. endüstri ve araştırmadan. Federal Ekonomi ve Enerji Bakanlığı, Baden-Württemberg Ekonomik İşler, Çalışma ve Konut Bakanlığı ve DLR’den gelen fonlardan yaklaşık yedi milyon avro, son üç yılda sistemin inşasına aktı. DLR Institute for Combustion Technology ve 29 Kasım 2019’da resmi olarak açıldı.


Mikro gaz türbinleri: büyük potansiyele sahip genç teknoloji



Mikro gaz türbinlerinin yardımıyla, elektrik ve ısı gerektiği gibi yüksek verimli ve esnek bir şekilde üretilebilir. Aynı zamanda özellikle düşük emisyonlarla çalışırlar ve çeşitli konvansiyonel ve yenilenebilir yakıtlarla çalıştırılabilirler. Özel, ticari veya kamu binalarının yanı sıra küçük ve orta ölçekli işletmelerde kullanılabilirler – ayrıca petrol ve gazla ısıtmaya iklim dostu ve enerji açısından verimli bir alternatif olarak kullanılabilirler. “Mikro gaz türbinleri, gelecekteki enerji tedarikimiz için büyük potansiyele sahip genç bir teknolojidir. Merkezi Olmayan Enerjiler teknoloji platformunun yardımıyla DLR’deki araştırmacılar, günlük kullanıma uygun olup olmadıklarını görmek için yeni tedarik kavramlarını test ediyor ve enerji geçişini daha uygun maliyetli ve verimli hale getirmek için özel çözümler geliştiriyorlar” dedi. DLR Enerji ve Ulaştırmadan Sorumlu Yönetim Kurulu Üyesi Lemmer, açılışta. Test tesisi ayrıca Stuttgart’taki DLR sahasına devam eden elektrik ve ısı tedarikine entegre edilerek enerji arzının daha sürdürülebilir hale getirilmesine katkıda bulunuyor.

“DLR Yanma Teknolojisi Enstitüsü’ndeki araştırma mükemmel bir uluslararası itibar kazandı. Merkezi Olmayan Enerjiler teknoloji platformu ile bu araştırma daha da geliştirilmekte ve enerji geçişiyle çok ilgili bir konu güçlendirilmektedir: yakıt ve yükte esnek mikro gaz türbinleri. Önümüzdeki yıllarda araştırma çalışmalarınızda başarılar dilerim. Federal Ekonomi ve Enerji Bakanlığı’nın enerji politikasından sorumlu Devlet Sekreteri Andreas Feicht, “Sonuçlar beni heyecanlandırıyor ve pazarlanabilir ürünlere hızla ulaşmalarını umuyorum.” Baden-Württemberg Ekonomi Bakanlığı’ndan Devlet Sekreteri Katrin Schütz, merkezi olmayan enerji teknolojisi platformu bunun mükemmel bir örneği. İşler, Çalışma ve Barınma.


Endüstri ile birlikte uygulamaya yönelik araştırma ve geliştirme



Teknoloji platformunun merkezi bir bileşeni, örneğin müstakil ve çok aileli evlerde kullanım için dört kilovat elektrik gücünden, ticari işletmeler veya hastanelere elektrik sağlamak için 300 kilovata kadar, farklı üreticilerden ve güç sınıflarından birkaç mikro gaz türbinidir. Araştırma çalışmalarının bant genişliği, yenilikçi brülör sistemleri gibi bireysel bileşenlerin araştırılmasından gerekli çalıştırma ve kontrol stratejileri dahil olmak üzere tüm enerji santrallerinin analizine kadar uzanmaktadır. Yirmiden fazla DLR bilim insanı, Merkezi Olmayan Enerji Teknolojisi Platformunun bir parçası olarak ve enerji tedariki ve enerji santrali teknolojisi alanlarından endüstriyel ortaklarla yakın işbirliği içinde çok sayıda proje üzerinde çalışıyor.

DLR, enerji sektöründeki kullanımına ek olarak, mikro gaz türbinlerinin havacılık ve ulaşımdaki olası uygulamalarını da araştırıyor – örneğin uçaklarda güç kaynağı için bir yardımcı güç ünitesi (APU) olarak veya klima ve sürüş için elektrik sağlamak için. otobüsler veya kamyonlar.
 
Üst