Sitemizin hiçbir kişi, kurum yada kuruluş ile bağlantısı bulunmamaktadır. Bağımsız olarak sosyal etkileşim kurabileceğiniz yurtdışı kültür etkinliklerini tartıştığımız forum sitesidir.

DLR, “Ulaşımda Enerji Dönüşümü” girişimine eşlik eden araştırmaları koordine ediyor

Hasan

New member
Arabalarda, kamyonlarda, uçaklarda veya gemilerde elektrik bazlı sentetik yakıtlar çok çeşitli uygulamalarda kullanılabilir ve burada fosil yakıtların yerini alabilir. Ulaşımın karbonsuzlaştırılmasına, ulaşımda enerji geçişini uygulamaya ve sürdürülebilir, küresel hareketliliği mümkün kılmaya kararlı bir katkı yapma potansiyeline sahipler. Federal Ekonomi ve Enerji Bakanlığı (BMWi) tarafından Şubat ayında başlatılan “Ulaştırmada Enerji Geçişi” araştırma girişimi, önümüzdeki üç yıl boyunca yaklaşık 87 milyon avro ile sentetik yakıtlar için yenilikçi teknolojilerin ve konseptlerin araştırılmasını, geliştirilmesini ve gösterilmesini destekleyecek. Enerji ve ulaşım alanlarındaki sistem uzmanlığı ile Alman Havacılık ve Uzay Merkezi (DLR), bu kapsamlı proje için eşlik eden bilimsel araştırmayı yönlendirir ve koordine eder. Diğer beş araştırma kurumu yer almaktadır.

Ortakları bir araya getirmek ve sinerji geliştirmek

Girişim, endüstri ve araştırmadan 100’den fazla ortağın dahil olduğu 16 teknik araştırma projesini içeriyor. Eşlik eden bilimsel araştırma, koordinasyon ve ağ oluşturma, sinerji geliştirme ve proje sonuçlarını karşılaştırılabilir hale getirme amacıyla bu projeleri bir çatıya yaymaktadır. Ekteki araştırma, sentetik yakıtların teknik, ekolojik, ekonomik ve sosyal etkilerinin disiplinler arası analizlerini de içermektedir. Örneğin, üretim süreçlerini maliyetler, çevresel etkiler ve geliştirme potansiyeli açısından analiz ediyor, sentetik yakıtların kabulüyle ilgili anketler yapıyor ve bunların piyasaya sürülmesinin yakıt piyasası ve bir bütün olarak ekonomi üzerindeki etkilerini inceliyor.

Sosyo-politik kararlar için bir temel olarak yol haritası

16 projeden elde edilen araştırma sonuçlarına dayanarak, sürdürülebilir yakıtların geliştirilmesi, üretimi ve pazara sunulması için eylem seçenekleri sunmayı amaçlayan ve Türkiye’deki sosyal tartışmalara ve siyasi kararlara temel teşkil eden bir “yol haritası” hazırlanmaktadır. sürdürülebilir hareketlilik alanı.
 
Üst