Sitemizin hiçbir kişi, kurum yada kuruluş ile bağlantısı bulunmamaktadır. Bağımsız olarak sosyal etkileşim kurabileceğiniz yurtdışı kültür etkinliklerini tartıştığımız forum sitesidir.

DLR’de 40 yıllık enerji araştırması

Hasan

New member
40 yıl kadar önce -1970’lerin başındaki petrol fiyatı şokunun tetiklediği- siyaset ve iş dünyası petrol, kömür ve uranyumun ötesinde bir enerji arzı hakkında düşünmeye başladı. “Yenilenebilir enerjiler” terimi hala tam olarak bilinmiyordu, bunun yerine insanlar “fosil olmayan ve nükleer olmayan enerjiler”den bahsediyorlardı. 1969 gibi erken bir tarihte, DLR (o zamanlar hala DFVLR) uzmanlığını enerji araştırmaları için kullanmaya başladı ve bu nedenle özellikle sosyal bir sorunu ele aldı. 1976’da DLR’de enerji araştırmaları kalıcı bir araştırma alanı olarak kuruldu. O zamandan beri, diğer şeylerin yanı sıra güneş enerjisi santralleri, yakıt hücreleri, çevre dostu gaz türbinleri, enerji depolama sistemleri ve rüzgar türbinleri araştırıyor. Her şeyden önce, sistem analizi çalışmaları, Almanya’da ileriye dönük bir enerji politikasına önemli katkılarda bulundu ve uluslararası düzeyde düşündürücü önemli bilgiler verdi. 2016 yılının yıl dönümünde, bu özel etkinlikle DLR’deki enerji araştırmalarının 40. yılına bir göz attık.

Almanya’da elektrik arzında yenilenebilir enerjilerin payı 1976’da yüzde üçün altındayken, şimdi yüzde 30’lar civarında. Yıldönümü sırasında, bu web sitesinde son birkaç yılın enerji araştırmalarının öne çıkanlarını sunacağız, paydaşların söz söylemesine ve geleceğe bakmasına izin vereceğiz ve araştırmanın sürdürülebilir ve güvenli bir enerji arzına nasıl katkıda bulunabileceğini göstereceğiz.
 
Üst