Sitemizin hiçbir kişi, kurum yada kuruluş ile bağlantısı bulunmamaktadır. Bağımsız olarak sosyal etkileşim kurabileceğiniz yurtdışı kültür etkinliklerini tartıştığımız forum sitesidir.

DLRmagazine 160 – Yeni dünya için araçlar: Büyükten Akıllıya

Hasan

New member
Görmezsin, zar zor duyarsın ve kavrayamazsın. Ama yüksek verimlidir. Geleceğin aracı bilgisayarlarda gizlidir ve soyut düşünen zihinlerde yaratılır. Yazılım, simülasyon, veri bilimi anahtar kelimelerdir. Sıkıcı? Bundan başka bir şey!

Bahar dergisinde, veri uzmanlarının çok çeşitli kaynaklardan çok miktarda bilgiyi nasıl topladığını, birbirine bağladığını ve birleştirdiğini ve nihayet somut bilgileri nasıl filtrelediğini okuyabilirsiniz. Bu bilgi, mobilite, enerji, sağlık ve çevre politikası ve uçak yapımı gibi birçok üretim kolu için son derece değerlidir. Çok mu uzak? – Farklı şeyler de yapabiliriz: DLR Stuttgart’tan iki araştırmacının yaptığı şey, havada kullanılmış olsa bile, düpedüz gerçekçi görünüyor: Uçak bileşenlerini “onarıyorlar”. Hasarı onardıklarında, ütüyle yama gibi görünebilir, ancak yine de yüksek teknoloji ürünüdür. Kanat, yüksek performanslı bir kompozit malzemeden oluştuğu için şimdiye kadarki tek alternatif, bileşenin tamamen değiştirilmesi oldu. Ancak msquare’in cesur kurucuları sayesinde artık bir düzeltme mümkün.

Cesaret kesinlikle evden ayrılıp dünyanın diğer ucuna gitmenin bir parçasıdır. Justin Hardi, roket motorları üzerine araştırma yapmak için Avustralya’dan Swabian Lampoldshausen’e geldi. Onu ve alevle dansını tanıyın. Peki, aya inişin 50. yıldönümünde Alman Havacılık ve Uzay Merkezi’nin bir dergisi bu konu olmadan ne olurdu? Olaya bilimsel bir bakış atıyoruz ve çağdaş bir tanığın söz söylemesine izin veriyoruz: Stefan Aust. Her zamanki gibi etkinliklere, kitaplara ve ilginç web sitelerine göndermeler var. Ve bir müzeyi ziyaret etmek isterseniz: Karlsruhe’deki Sanat ve Medya Merkezi tavsiye edilir.

DLRmagazine 160, yine İngilizce olarak da yayınlanmaktadır.
 
Üst