Sitemizin hiçbir kişi, kurum yada kuruluş ile bağlantısı bulunmamaktadır. Bağımsız olarak sosyal etkileşim kurabileceğiniz yurtdışı kültür etkinliklerini tartıştığımız forum sitesidir.

Doktorlar telaşlı: Randevusuz muayene tabibe şiddeti artırır

Leila

Global Mod
Global Mod
Covid-19 tedbirleri çerçevesinde devlet hastaneleri ile Aile Sıhhat Merkezlerinde randevu ile yapılan hasta muayene süreçlerinin, Sıhhat Bakanlığı’nın yazısıyla artık randevusuz da yapılabileceği sonucu tabipleri kaygılandırdı.

Sıhhat Bakanlığı’nın Covid-19 salgınında olağanlaşma sürecine geçildiğini münasebet göstererek aldığı “Bakanlığın amaçları ve hastanelerin planlanması çerçevesinde randevulu ve randevusuz olarak poliklinik hizmetleri sunulacaktır” sonucu doktor ve sıhhat çalışanlarını endişelendirdi. Polikliniklerde 5 dakika muayene uygulamasını hatırlatan doktorlar, randevusuz hastaneye gidin diyenlerin vatandaşın sıhhatini sıkıntı etmediğini lisana getirdi.

“HEKİMLERE ŞİDDETİ ARTIRIR”

Türk Tabipleri Birliği (TTB) tıkanan sıhhat sisteminin sorumlusunun iktidarın yürürlükteki sıhhat siyasetleri olduğunu hatırlatarak, “Randevu dışı hasta bakılması sıhhat çalışanlarına yönelik şiddeti artıracaktır. Bu çeşit popülist siyasetlerden vazgeçilmeli, emek-meslek örgütlerinin sesine kulak verilmelidir” daveti yaptı.

“ÖNCE PROBLEMLERİ ÇÖZÜN”

Bakanlığın, vatandaşların sıhhatini önemsemediğini belirten TTB Aile Hekimliği Kolu (AHEK) ise “Randevusuz hastaneye gidin diyenler vatandaşın sıhhatini keder etmiyor. Sıkıntı etseydi örneğin şunları çözerdi; 3 yıl oldu üreme sıhhati hizmeti almak isteyene ilaç yok. Hazirana kadar kolon kanseri erken teşhis için kit yok. Bir aya yakındır Covid hastasına ilaç, sigorta sorunu olan hastaya aspirin bile yok.

Randevusuz aşı yok, aşının yapılabilmesi için 5/6 kişi olmalı. Diyetisyen, psikolog, toplumsal hizmet dayanağı, konutta kalan hastanın sıhhat hizmeti alma talihi yok. Yol yordam bilmeyene, lisan manisi olana hastaneye ulaşma imkanı, diyabet hastasına kan şekeri ölçüm aygıtı yok; Ama randevusuz muayene var” denilerek sıhhat hizmetlerine ulaşabilmesi için vatandaşın önündeki manilerin kaldırılması daveti yapıldı.

Okumaya devam et...
 
Üst