Sitemizin hiçbir kişi, kurum yada kuruluş ile bağlantısı bulunmamaktadır. Bağımsız olarak sosyal etkileşim kurabileceğiniz yurtdışı kültür etkinliklerini tartıştığımız forum sitesidir.

‘Doktoruna sahip çık’ kampanyasına rekor takviye

Leila

Global Mod
Global Mod
Tabiplerin daha insani ve adil kaidelerde çalışması talebiyle şubat ayında başlatılan “Doktoruna Sahip Çık” imza kampanyasına, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın tabiplere yönelik “Varsın gidiyorlarsa gitsinler” kelamlarının akabinde rekor dayanak geldi. Kampanya gelen imza sayısı 20 bine yaklaştı.

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Lideri Recep Tayyip Erdoğan’ın bayan muhtarlarla buluştuğu programda doktorlara yönelik “Varsın gidiyorlarsa gitsinler” kelamları üzerine, Türk Tabipleri Birliği, “hiç bir yere gitmiyoruz” diyerek insanca yaşayabilmek istediklerini deklare etti.

Change.org Türkiye üzerinden İpek Sönmez tarafınca şubat ayında başlatılan “Doktoruna Sahip Çık!” isimli bir imza kampanyasına da Erdoğan’ın reaksiyon çeken açıklamasının akabinde verilen takviye çığ üzere büyüdü.

Doktorların “Sağlıkta Şiddet Yasası”nın çıkarılması başta olmak üzere inançlı çalışma ortamı, insani çalışma kuralları üzere taleplerinin yer aldığı kampanyada bir günde 16 binden çok toplandı. Şu an toplanan imza sayısı 20 bine yaklaşmış durumda.

ÜNLÜ İSİMLERDEN TAKVİYE

Aslıhan Gürbüz ve Mert Fırat üzere ünlü isimlerin de toplumsal medya hesaplarından takviye verdiği imza kampanyasının talepleri şöyle sıralanıyor:

*Temel fiyat, insanca çalışma şartları ve inançlı çalışma ortamları. 7200 ek gösterge. TTB’nin yıllardır önerdiği ‘Sağlıkta Şiddet Maddesi’nin çıkarılmasını ve sıhhatte şiddetin sona ermesi.

Covid-19’un bütün sıhhat çalışanları için illiyet bağı aranmaksızın meslek hastalığı olarak kabul edilmesi. Asistan tabiplerin asli işlerinin eğitimleri olduğunun kabulünü, ucuz emek sömürüsüne denk düşen uygulamalara son verilmesi.

Özel bölümde ciro baskısına, şirket kurdurma zorlamasına son verilmesini, teminatlı sendikalı, çalışma şartlarının oluşturulması. Pandemide çalışılan her yıl için 120 gün yıpranma hissesi.”

Okumaya devam et...
 
Üst