Sitemizin hiçbir kişi, kurum yada kuruluş ile bağlantısı bulunmamaktadır. Bağımsız olarak sosyal etkileşim kurabileceğiniz yurtdışı kültür etkinliklerini tartıştığımız forum sitesidir.

Domatesten Avokadoya Kalça Yapınızı Güçlendirecek Birbirinden yararlı 10 Yiyecek

Leila

Global Mod
Global Mod
Sizler için derlediğimiz bu içeriğimizde tertipli idman yapanlar için kas yapısını ve bilhassa kalça yapısını güçlendiren ülkü besinleri derledik. İçeriğimizi merak ediyorsanız sizleri şöyleki alalım…
👇



Kaynak: https://www.dailystar.co.uk/diet-fitn…

Mevcut diyetinize belli yiyecekleri ekleyerek yahut sıfırdan yeni bir beslenme programı tasarlayarak daha kuvvetli kalça ve üst bacak kaslarına sahip olabilirsiniz.


Yumurtadan tatlı patatese kadar, kalçanızda büyük bir fark yaratabilecek bir fazlaca tanınan yiyecek mevcut! İşte onlardan kimileri:


1. Domates



Yapılan araştırmalar, domatesin yaşa bağlı kas gücü düşüşünü önleyebildiğini göstermiştir. Domates ayrıyeten idmanlar içinde daha süratli gücünüzü toplamanıza yardımcı olabilecek özelliklere sahiptir ve sıklıkla sulu bir yapıda olduğundan daha uzun mühlet tok hissetmenizi sağlar.


2. Yumurta


Yumurta emsalsiz en tanınan protein kaynaklarından biridir. Yumurtalar, kas sentezini uyaran ve kas protein yıkımını azaltan bir amino asit olan ‘lösin’ içerir. Lösin, yüksek kaliteli bir protein ile birleştiğinde kas yapınızın güçlenmesine yardımcı olur.


3. Fıstık ezmesi


Fıstık ezmesi kaslarınızı güçlendirmek ve kemiklerinizi sağlıklı tutmaya yardımcı olabilecek yağlar açısından zengindir.


4. Somon


Somon, kas güçlenmesini ve büyümesini hızlandıran Omega-3 yağ asitleri açısından zengindir. Bu, bununla birlikte beyin ve eklem sıhhatini korumak için de ülküdür.


5. Avokado


Avokado, bedeninizdeki makûs kolesterol düzeylerini düşürmenize yardımcı olabilecek en sağlıklı ve besleyici açıdan en ağır yağ kaynaklarından biridir. Ayrıyeten avokadodaki magnezyum, kas kasılmasını düzgünleştirmeye ve idman daha sonrası yorgunluğu azaltmaya yardımcı olur.


6. Tofu


Tofu, ağırlaştırılmış soya sütünden üretilir ve bedeninizin gereksinim duyduğu tüm temel amino asitleri içeren proteinler açısından yüksektir.


7. Mantar


Mantarlardaki istikrarlı protein ve karbonhidrat kaynağı, bilhassa vejetaryenler ve veganlar için kas kütlesi oluşturmak için şahane bir besin deposudur.


8. Ispanak


Yeşil yapraklı sebzeler rastgele bir beslenme programının şayet olmazsa olmazıdır. Besin unsurları ve antioksidanlarla yüklüdürler ayrıyeten kan basıncı düzeylerini düşürürler. Ispanak, idmanlar içinde daha süratli toparlanmanıza ve dayanıklılığınızı artırmanıza yardımcı olarak daha sıkı ve daha uzun mühlet idman yapmanızı sağlayan mineraller içerir.


9. Ton balığı


Somona benzeri biçimde, ton balığı, Omega-3 yağ asitleri üzere besinlerle doludur. Araştırmalar, Omega-3 yağ asitlerinin, gereğince idman yapmayan yetişkinlerde kas kütlesi kaybını ve kas kaybını önlemeye yardımcı olabileceğini gösteriyor.


10. Tatlı patates


Tatlı patates, birfazlaca atletin tercih ettiği bir karbonhidrat deposudur. Besleyicidir, tok meblağ, lif açısından zengindir ve beraberinde lezzetlidir.

Okumaya devam et...
 
Üst