Sitemizin hiçbir kişi, kurum yada kuruluş ile bağlantısı bulunmamaktadır. Bağımsız olarak sosyal etkileşim kurabileceğiniz yurtdışı kültür etkinliklerini tartıştığımız forum sitesidir.

Dornier DO 228-212 – DLR Portalı

Hasan

New member
D-CFFU tescilli çift motorlu turboprop Dornier DO 228-212, Oberpfaffenhofen’deki Alman Havacılık ve Uzay Merkezi’nin (DLR) uçuş deneyleri tesisi tarafından, esasen optik veya radar tabanlı sistemler kullanan uzaktan algılama görevleri için kullanılıyor.

Geniş dikdörtgen kabini ve kabin zeminindeki geniş açıklıkları ile hiperspektral sensörler (HySpex) ve DLR Uzaktan Algılama Teknolojisi Enstitüsü’nün 3K kamera sistemleri gibi özel kamera sistemlerinin kurulumu için özellikle uygundur.

HySpex sistemi öncelikle hava aracından uzamsal ve spektral olarak yüksek çözünürlüklü referans verileri elde etmek için kullanılır. Benzer spektral aralık ve karşılaştırılabilir işlevsel prensip nedeniyle, sensörler, Uluslararası Uzay İstasyonu ISS’de Alman hiperspektral uydusu EnMAP ve Amerikan-Alman hiperspektral görevi DESIS’ten gelen verilerin simülasyonu ve doğrulanması için özellikle uygundur.

3K kamera sistemi, yüksek çözünürlüklü hava görüntülerinin kaydedilmesini ve anında işlenmesini sağlar ve özellikle trafik ve afet yönetimi alanlarında kullanılır.

Havadaki DLR radar sistemi F-SAR (Airborne Synthetic Aperture Radar), DLR Mikrodalga Teknolojisi ve Radar Sistemleri Enstitüsü tarafından çevre, trafik ve güvenlik alanlarında yeni ölçüm yöntemlerini test etmek için kullanılıyor. Dünya çapında benzersiz olan F-SAR, aynı anda dörde kadar olmak üzere beş farklı frekans bandında (X, C, S, L ve P bandı) yüksek kaliteli SAR görüntü verileri sağlar.

F-SAR sisteminin teknolojisi ve uygulamasına ilişkin bulgular, gelecekteki uydu görevlerinin (HRWS, Tandem-L, BIOMASS) tasarımı ve optimizasyonu hakkında temel bilgiler sağlar. Aynısı, örneğin kıyı sularını izlemeye ve korumaya hizmet eden gelecekteki hava sistemleri için de geçerlidir.

Değişiklikleri nedeniyle, radar sistemleri yalnızca DO 228’in bu uzun varyantı 212’de uçabilir.


Dornier DO 228-212, aşağıdaki modifikasyonlarda standart DO 228’den farklıdır:


  • Entegre burun direği takmak için bağlantı noktaları
    Türbülansı, basıncı, rüzgar hızını ve yönünü ölçmek için akış sensörü.
  • tavanda, kabin zemininde ve kabin tarafında dört açıklık
  • 250 kilograma kadar olan yükler için kanatların altında, doğrudan aşağıya bakabilmek için parçacık ölçüm sondaları ve kameralar gibi dört bağlantı noktası
  • kabin tarafında iki özel gözetleme penceresi
  • 200 kg’a kadar olan yükler için gövde altındaki bağlantı noktaları
  • kabin zemininde iki büyük açıklık
  • 50 kg’a kadar yükler için gövde tarafındaki bağlantı noktaları
  • hassas navigasyon sistemi
  • Deneyleri beslemek için ek güç sistemi (DC 28 volt/225 amper, AC 220 volt/50 hertz)

Araştırma odağı:

  • Çevre
  • Trafik
  • Güvenlik
  • Uydu görevlerinin doğrulanması
Teknik özelliklerDornier DO 228-212
Uzunluk:16,56 metre (burun direği ile 18,7 metre)
Yükseklik:4.86 metre
Açıklık:16.97 metre
kabin uzunluğu:8.93 metre
kabin genişliği:1.35 metre
kabin yüksekliği:1,55 metre
Koltuklar:Başlangıçta 21 koltuk. Bununla birlikte, DLR araştırması bağlamında, mürettebat üyeleri için üç koltuk ve bilim adamları için en fazla dört koltuk.
ağırlığı frenlemek:3,7 ton
Toplam ağırlık:6,57 ton
Sürmek:her biri 715 mil hp’lik iki Garret turboprop motor TPE 331-5
pervane:Dört kanatlı Hartzell pervanesi
Menzil:1000-2700 kilometre
uçuş yüksekliği:maksimum 7620 metre (25.000 fit)
Hız:saatte maksimum 389 kilometre
uçuş süresi:8:20 saat (yük olmadan)
Tank kapasitesi:2252 kilogram
Orijinal kullanım:sivil ve askeri kullanım, yolcu uçuşları, kargo taşımacılığı – özellikle sınırlı altyapıya ve su üstü alanlara sahip ülkelerde kullanılır
DLR uçuş operasyonları:Oberpfaffenhofen
 
Üst