Sitemizin hiçbir kişi, kurum yada kuruluş ile bağlantısı bulunmamaktadır. Bağımsız olarak sosyal etkileşim kurabileceğiniz yurtdışı kültür etkinliklerini tartıştığımız forum sitesidir.

DSÖ’den gizemli hepatit belirtisi olanlara tavsiye

Leila

Global Mod
Global Mod
Dünya Sıhhat Örgütü (DSÖ), İngiltere’de ortaya çıkan ve çabucak sonrasında 16 ülkede görülen sebebi bilinmeyen hepatit virüsünün belirtilerini taşıyanlar için “standart hijyen kurallarını uygulama tavsiyesinde bulundu.

DSÖ’den AA’ya yapılan yazılı açıklamada, “Kusma, ishal ve karın ağrısı üzere mide ve bağırsakla alakalı belirtileri olan her çocuğun sıradan hijyen kurallarını uygulaması ve nizamlı olarak el yıkaması pek önemlidir” denildi.



Açıklamada, bu belirtilerin devam etmesi ve ağırlaşması durumunda tıbbi yardım alınması gerektiği açıklandı.

DSÖ Araştırmacısı Dr. Philippa Easterbrook, Birleşmiş Milletler (BM) Cenevre Ofisinin dünkü basın toplantısında, hepatit virüsünün şimdiye kadar 16 ülkede 1 ay ve 16 yaş ortası 170 çocukta görüldüğünü açıklamıştı.

Easterbrook, virüs bulaşan epey az çocuğun Kovid-19 aşısı yaptırdığı bilgisini paylaşarak, olayların Kovid-19 aşılamalarıyla bir teması olmadığını vurgulamıştı.

GİZEMLİ HEPATİT HADİSELERİ

DSÖ, 16 Nisan’da yaptığı yazılı açıklamada, İngiltere’de 74 çocukta niçini belirlenemeyen hepatit virüsü tespit edildiğini duyurmuştu.

DSÖ’ye bakılırsa şimdiye kadar en az 170 çocuğa virüs bulaşırken, bu sayı Avrupa Hastalık Tedbire ve Denetim Merkezi’ne (ECDC) bakılırsa en az 190 olarak açıklandı.

Virüsün tespit edildiği çocuklarda son bir aydır sarılık, ishal, kusma ve karın ağrısı üzere belirtilerin görüldüğü, 16 çocuğun ağır karaciğer iltihabı geçirmeleri niçiniyle karaciğer nakli yapılarak tedavi edildiği bildirilmişti.

Hastalığın “gizemli” yahut “sebebi belirsiz” olarak tanımlanması, akıllara Covid-19 virüsünü getirirken, yeni bir “küresel salgın” ihtimalini de gündeme taşıdı.

Covid-19, çabucak hemen ismi konulmadan evvel “gizemli bir akciğer rahatsızlığı” olarak tanımlanıyordu.

Okumaya devam et...
 
Üst