Sitemizin hiçbir kişi, kurum yada kuruluş ile bağlantısı bulunmamaktadır. Bağımsız olarak sosyal etkileşim kurabileceğiniz yurtdışı kültür etkinliklerini tartıştığımız forum sitesidir.

Dünya Sıhhat Örgütü’nden gizemli salgın uyarısı: 1 çocuk öldü, 169 çocukta görüldü

Leila

Global Mod
Global Mod
Birleşmiş Milletler bünyesinde çalışmalarını sürdüren Dünya Sıhhat Örgütü, yeni ve gizemli bir cins hepatit virüsünün süratle yayıldığı ikazında bulundu.

Corona virüsü salgınının tesiri bütün dünyada hissedilmeye devam ederken Dünya Sıhhat Örgütü’nden telaş verici bir açıklama geldi…

Birleşmiş Milletler bünyesinde çalışmalarını sürdüren Dünya Sıhhat Örgütü, 12 farklı ülkede yeni ve gizemli bir hepatit salgınının patlak verdiğini ve bu hastalığın ise çocukları etkilediğini duyurdu.

DSÖ tarafınca yapılan açıklamada en az 1 çocuğun bu hastalık sebebiyle hayatını yitirdiği belirtilirken 169 çocukta da bu hastalığın görüldüğü kayıtlara geçti.

Çok az görülen akut hepatit rahatsızlığında karaciğerde iltihaplanma görüldüğü açıklandı. Yetkililer hastalanan 169 çocuktan 17’sinin durumunun ağır olduğu ve karaciğer nakline muhtaçlık duyduğunu duyurdu.

Hastalığın yüklü olarak Birleşik Krallık’ta görüldüğü belirtilirken bu bölgede 114 olay olduğu belirtildi. İspanya, İsrail, ABD, Danimarka, İrlanda, Hollanda, İtalya, Norveç, Fransa, Romanya ve Belçika’da da çocukların hastalandığı açıklandı.

Bilim insanları çocuklarda hepatitin olağan olduğunu lakin daha evvel sıhhati yerinde olan çocuklarda hepatitin ağır sonuçlarının görülmesinin olağandışı olduğunu duyurdu. Hastalananların 1 aylıktan 16 yaşına kadar farklı yaş kümelerinde olduğuna dikkat çeken DSÖ’nün Avrupa Bölümü’nde bakılırsavli Richard Pebody, “Rakamlar çabucak hemen epey olmasa da bunu yakından takip etmek gerek” dedi.

Uzmanlar, gizemli hepatitin A, B, C, D ve E tiplerinden farklı olduğunu da duyurdu.

Okumaya devam et...
 
Üst