Sitemizin hiçbir kişi, kurum yada kuruluş ile bağlantısı bulunmamaktadır. Bağımsız olarak sosyal etkileşim kurabileceğiniz yurtdışı kültür etkinliklerini tartıştığımız forum sitesidir.

Duro Felguera, “yaşayabilirlikten büyümeye” geçmek için sermayesini genişletmeyi planlıyor

Asi Kral

Global Mod
Global Mod
Duro Felguera, 90 milyon Euro enjekte etmelerini sağlayacak bir sermaye artırımı operasyonunda hayatta kalma aşamasından büyümeye geçmek için iki endüstriyel grubu şirkete dahil edecek. CEO Jaime Argüelles tarafından Perşembe günü açıklanan bu stratejik hareketle, şirkete likidite girişi sağlanarak iş ve büyüme planı güvence altına alınıyor ve böylece Asturian şirketinin değeri artıyor.


Bunu yapmak için, Asturian şirketinin yarısını devralacak olan şirketin endüstriyel ortakları olarak Grupo Promoter de Desarrollo e Infraestructura (Prodi) ve Mota-Engil Mexico adlı iki referans grubunu bünyesine katacak. Bu şekilde grubun hedefleri, 2022’de beş milyon avro olan brüt faaliyet sonucunu (Ebitda) 19 kat artırarak 2028’de 95 milyon avroya çıkarmaktır.

Aynı şekilde şirket, net kârını 13 kat artırarak 2028’de 64 milyon Euro’ya ulaşacak ve satışlarını 2022’de ulaştığı 123 milyon Euro’nun sekiz katına çıkararak 1.015 milyon Euro’ya, işe alımları ise üçe katlayarak 1.100 milyon Euro’ya çıkaracak. Operasyon, şirkette kalacak ve fizibilite planını aşmasına izin verecek 90 milyon avroluk sermaye enjeksiyonunu içeriyor.

Ve CEO’nun tanımladığı gibi, şirketin hala gergin bir hazine durumu var, bu nedenle operasyonla likiditesini iyileştirmeyi planlıyorlar. Yaşanan büyük zorlukların üstesinden gelme, ayakta kalma aşamasında olmasına rağmen konsolidasyona doğru bir dönüşüm sürecine girdiği bir dönemde gelen şirketin sürdürülebilir gelişimi için “gerekli” bir operasyon.

Argüelles bu Perşembe günü yaptığı açıklamada, “Yaşanan krizden çıkmak için büyüme ve dönüşüm içindeyiz.” Bu nedenle, özellikle taahhüdü, şirketi dört yıl içinde 1.000 milyona çıkarmaktır. Bu, müdürünün güvence verdiği gibi genel merkezini Asturias’tan taşımayı reddeden bir şirket tarafından 2022’de elde edilenden üç kat daha fazla istihdam artışı anlamına gelir.
 
Üst