Sitemizin hiçbir kişi, kurum yada kuruluş ile bağlantısı bulunmamaktadır. Bağımsız olarak sosyal etkileşim kurabileceğiniz yurtdışı kültür etkinliklerini tartıştığımız forum sitesidir.

Ekonomi Bakanı Hoffmeister-Kraut ve Parlamento Üyesi Huber, DLR Lampoldshausen’de yeşil hidrojen hakkında bilgi aldı

Hasan

New member
Baden-Württemberg Ekonomi İşleri Bakanı Dr. Nicole Hoffmeister-Kraut ve milletvekili Isabell Huber’in Almanya’nın Lampoldshausen sitesindeki ziyaretinin odak noktası, uzay yolculuğu, enerji ve mobilitenin arayüzünde heyecan verici bir gelecek projesiydi. Havacılık ve Uzay Merkezi (DLR). 7 Ağustos 2019’da politikacılar, “H2ORIZON” projesinin odak noktası olan sürdürülebilir hidrojen konusu ve Avrupa uzay tahrik sistemleri için test tesisleri hakkında bilgi verdiler.


DLR ve ZEAG: Sektörler genelinde hidrojen uzmanlığını kullanmak



Lampoldshausen, hidrojen alanında iki büyük oyuncuyu bir araya getiriyor: DLR Uzay Tahrik Enstitüsü, roket motorları için test tezgahları geliştiriyor ve işletiyor ve aynı zamanda Avrupa’daki en büyük hidrojen kullanıcılarından biri olan Avrupa uzay yolculuğunda önemli bir ortak. Hemen yakınında, enerji tedarikçisi ZEAG Energie tarafından işletilen, şu anda güneybatıdaki en büyük rüzgar çiftliği bulunmaktadır. DLR ve ZEAG, bu benzersiz uzmanlığa ve altyapıya dayanarak, ortaklaşa hidrojen bazlı, ağ bağlantılı bir enerji sistemi kuruyor: Sürdürülebilir “yeşil” hidrojen, elektroliz ve rüzgar enerjisinden elektrik kullanılarak üretilecek. Plan, bunu sahada DLR sahasına enerji sağlamak için ve test stantlarında roket yakıtı olarak kullanmaktır. Ek olarak, mobilite sektörü ve endüstrideki uygulamalar için hidrojen sağlanabilir – DLR ve ZEAG halihazırda bölgedeki şirketlerle iletişim halindedir.

Direktörü Prof. Stefan Schlechtriem, “H2ORIZON test alanı ile, geleceğin teknolojilerinin nasıl başarılı bir şekilde birleştirilebileceğini, uzay, enerji ve ulaşımın yerel sektör birleştirmesinin nasıl çalışabileceğini ve megavat ölçeğinde uygulanabileceğini göstermek istiyoruz” dedi. DLR Uzay Tahrik Enstitüsü ziyareti vesilesiyle.

“Hidrojen, sürdürülebilir hareketliliğe önemli bir katkı yapma ve aynı zamanda Baden-Württemberg’de katma değer ve iş yaratma konusunda büyük bir potansiyele sahip. Hidrojen ve ondan üretilen sentetik yakıtlar, özellikle ağır yük trafiğinde ve hava trafiğinde sürdürülebilir sürücülerin hızlı bir şekilde uygulanması için ideal enerji taşıyıcılarıdır. Eyaletteki geleneksel olarak güçlü hidrojen ve yakıt hücresi uzmanlığı, bu potansiyelden yararlanmak için en iyi koşulları sunuyor. DLR Institute of Space Propulsion ve ZEAG Energie AG, H2ORIZON gibi projelerle bu kümede önemli oyunculardır,” dedi Ekonomi Bakanı Hoffmeister-Kraut ziyareti sırasında.


H2ORIZON: Araştırma ve endüstri için ortak platform



H2ORIZON ortaklarının tesisi, altyapısı ve bilgi birikimi mevcut araştırma projelerine aktarılır ve özellikle küçük ve orta ölçekli şirketler olmak üzere bilim ve endüstriden potansiyel ortaklar tarafından kullanılabilir. Bu test alanı ile DLR ve ZEAG, modern, sürdürülebilir bir enerji kaynağına katkı olarak Lampoldshausen’de hidrojenle ilgili yeni teknolojik ve kavramsal çözümleri araştırmayı, geliştirmeyi ve sergilemeyi mümkün kılıyor.


P5.2 – Ariane 6 ve sonrası için Avrupa’nın yeni üst aşama test alanı



Avrupa sıvı roket tahrik sistemlerini test etmek, DLR’nin Lampoldshausen’deki gelecekteki merkezi alanlarından biridir. Yeni Avrupa Ariane 6 fırlatma aracının motorları, uzaya fırlatılmadan önce Baden-Württemberg’deki test stantlarında binlerce saniye testten geçiyor. Avrupa fırlatma aracı ailesinin geleceği ile DLR sahasının geleceği yakından bağlantılıdır. Lampoldshausen’deki DLR, 60 yıllık bir deneyime sahiptir ve bir Avrupa araştırma ve test merkezi olarak gelecekte Ariane’nin sıvı tahrik sistemleri için geliştirme ve kalifikasyondan kabul testlerine kadar gerekli tüm test kampanyalarını yürütebilecektir.
 
Üst