Sitemizin hiçbir kişi, kurum yada kuruluş ile bağlantısı bulunmamaktadır. Bağımsız olarak sosyal etkileşim kurabileceğiniz yurtdışı kültür etkinliklerini tartıştığımız forum sitesidir.

Enerji fiyatları fiyat artışından sonra hızla değişiyor

Asi Kral

Global Mod
Global Mod
İspanyollar, özellikle Ukrayna’daki savaş nedeniyle fiyatların tarihi rekorlara yükselmesi sonucu geçen yıl elektrik ve gaz faturasının ödenmesiyle karşı karşıya kalmanın en kötü anlarını yaşadı. Her aile, bu gelirlerin miktarını azaltmak için en uygun alternatifi aradı. Ve en çevik seçenekler arasında, vatandaşların önemli bir kısmı enerji şirketini değiştirmeyi seçti.


Elektrik ve gaz piyasası, hanelerin %14,2’sinin o zamana kadar sözleşmeli oldukları tedarikçiden farklı bir tedarikçi seçtiği 2022 yılında gerçek bir tedarikçi değişikliği yaşadı; Ulusal Piyasalar ve Rekabet Komisyonu’nun (CNMC) en son verilerine göre, doğal gaz kullanıcılarının %11,2’si aynı şeyi yaptı.

Spesifik olarak, yaklaşık 6,5 milyon müşteri, bir önceki yıla göre %27 daha fazla elektrik şirketi değiştirdi. 2020 ile 2022 arasında, düzenlenmiş piyasadan (PVPC oranı) serbest piyasaya geçiş üç katına çıktı. Her ne kadar müşterilerin bu dansının çoğu serbest piyasa pazarlamacıları arasında tescil edilmiş olsa da.

Gaz durumunda, 2021’e göre %46 daha fazla olan 1,5 milyon değişiklik kaydedildi. Bu üstel artış, gaz tarifesindeki dörde katlanan artışla açıklanıyor ve bu da birçok hanenin düzenlenen düzenlemeden faydalanmasına neden oldu. Hükümet tarafından onaylanan fiyatların dondurulması ve bu transferlerin komşu topluluklar da dahil olmak üzere pek çok engel olmadan yapılmasını sağlayan düzenlemelerin ardından, kış kapılarında oran (TUR).

Bu verilerle enerji piyasası, 2020 yılında pandemi başladığında kaybettiği şirket değişikliği seviyesini geri kazanıyor. O dönemde elektrik ve gaz fiyatları, günlük aktiviteye cıvata nedeniyle keskin bir şekilde düştü ve endişe yoktu. Hem fatura tutarı. Ancak, diğer şirketlere geçiş, İspanya genelinde 27 milyondan fazla tüketici arasında yaygın bir uygulama haline geldi. Elektrik şirketi müşterileri söz konusu olduğunda, değişim iki yılda neredeyse yüzde 5 arttı ve bu da %51’lik göreli bir artışı temsil ediyor. Gaz şirketindeki değişimlere bakacak olursak 2020 yılına göre göreli büyüme %61 oldu.

2023’ün bu ilk yarısında gaz ve elektrik fiyatları geçen yıla göre çok daha istikrarlı seyrediyor. Elektrik söz konusu olduğunda, Mayıs ayı ortalama 72 avro/MWh’dir ve doğal gaz geçen yaz 300 avro/MWh’ye kıyasla 30 avro/MWh’nin altında işlem görmektedir.
 
Üst